Slow рецепта: Равиоли от цвекло
Предястие равиоли от цвекло и рикота от кашу от ресторант Soul Kitchen, София
Продукти за 1 порция:
Сурово цвекло – 50 г
Кашу – 100 г
Лимон - 1 бр.
Хранителна мая
Чушка чипотле – 2 г
Кълнове от ряпа
Листа от цвекло
Шам-фастък

Начин на приготвяне:
Суровото цвекло се маринова със зехтин и малко сос. Оставя се да престои около 30 минути.
След това се нарязва на шайби.
Кашуто е накиснато предварително във вода за около 2 часа.
След като се извади, се поставя в блендер. Към него се добавя сока от един лимон, неговата кора, хранителна мая, хималайска сол, пипер. Съставките се разбиват до хомогенна смес.

За соса:
Малка част от кашуто – около 50 г, се поставя отново в бледнера. Към него се добавя вода и чушката чипотле.

Украсява се с кълнове от ряпа, листа от цвекло и шам-фастък

Ресторант Soul Kitchen има за цел да предлага храна с по-чист произход; продукти и суровини без, с минимална термична обработка, или щадяща такава, с цел запазване на живите микроелементи и витамини, изцяло от пълнозърнести, естествени, нетретирани и нерафинирани съставки и с храни без наличие на животински продукти, съставки с млечен произход, изкуствени добавки, подобрители, оцветители, овкусители, рафинирана сол, рафинирани и транс-мазнини, натриев глутамат, съставки с Е-номера.