Slow рецепта: Бургер от червена леща
Бургер с червена леща от "Столова by Roobar", София
Необходими продукти за 1 порция:
Червена леща – 60 г
Мляно ленено семе – 10 г
Овесени ядки – 10 г
Зехтин – 5 мл
Сок от червено цвекло – 5 мл (настъргва се и се изстисква на ръка)
Салата, без значение каква точно
Кисели краставички с естествена ферментация
Веган майонеза (предлага се на пазара) или кашу сос – накиснато предварително за 2 часа кашу и впоследствие смляно на паста, горчица, лимон, сол
Подправки на вкус: сол, червен пипер, джинджифил на прах, къри

Начин на приготвяне:
Лещата се сварява и се изцежда добре.
Лененото семе се накисва в 10 мл вода за кратко и след това се прибавя към лещата.
Към тях се добавят и овесените ядки, подправките и зехтинът. Всички съставки се смесват и се омачкват добре на ръка. Сместа се поставя за час в хладилник. След това от нея се оформят бургерите.

Киселите краставички се мариноват в сока от цвеклото.
На чугунен тиган бургерите се пекат заедно с разрязаната на две питка.

Питката се намазва със соса в долната си страна и върху нея се слага салатата. На горната се подреждат киселите краставички.
На долната част от питката се поставя бургерът и се затваря.



"Столова by Roobar" е продължение на концепцията на биодесерти Roobar за хубава, прясна и приготвена с качествени съставки храна. Затова и в столовата на фирмата всеки ден ще откриете разнообразни веган ястия от чисти био, фермерски и сезонни продукти, максимално близки до домашния вкус. Предложенията за седмицата са достъпни в системата на foodpanda.