За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Трак
Рейтинг: 0 НеутралноАз ям само сурово месо.
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 ЛюбопитноСполай ти за съвета,професоре!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.100 тона заразени мръвки не са мноо,ша ги изедем!
Но не е ли по-добре, да се изтеглят от търговската мрежа?
Велков
Рейтинг: 1366 НеутралноПечене и опушване му е майката... двустранно...
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 ЛюбопитноЗначи си веган!? И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Велков
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#2] от "Платон Фъшкиев":
Те са преработени... вече....и продуктите се изтеглят...
Велков
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#4] от "Платон Фъшкиев":
Веган е индианска дума за некадърен ловец...
Николай Бучков
Рейтинг: 8 ВеселоНищо не казва за полските протеини , но се подразбира от съвета , че няма нищо против братското птицевъдство....
Kamenarski
Рейтинг: 225 Неутрално+ НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
Big Muzzy
Рейтинг: 764 НеутралноКурви яжте, пийте, Огито плаща.
whitemare
Рейтинг: 910 НеутралноТоя "професор" е пенкилер по всякакви здравни теми. От ваксини, през диети, кардиология, онкология, хематология, неврология, неврохирургия, стоматология. Няма меицинска специалност, дето да не е покрил.
Фильо и Фобьо са двама неграмотни, комплексирани и прости близнациblondofil
Рейтинг: 1407 НеутралноБългаринът теадиционно си знае - пържолата добре опечана, никакви кървави лигавщини в чинията.
penetrating
Рейтинг: 5672 НеутралноНали салмонелата не върви по говеждото?
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertMolossian
Рейтинг: 62 НеутралноДо коментар [#12] от "penetrating":
Panta rhei....И говеждото го прихваща, ако има досег със замърсени продукти.
xm...
Рейтинг: 1366 НеутралноПотресен съм от кампанията "Няма страшно!", с която овъртолват мат'ряла.
В "нормална държава" количествата на склад щяха да бъдат запечатани, от митницата и документацията на дистрибутора щеха да се издирят къде, на кого и колко е доставено и то също да бъде изтеглено. И накрая всичко - в екарисажа.
Но не! На мат'ряла му се дудне "Оммм, Омммм, Оммм!".
И защо?
За да не се накърни на вносителя интереса от ... колко да е? Няколкостотин хиляди евро ... да го е купил от полския производител по евро-две за килограм най-много!
И освен този мижав интерес - да не му се развали и рахатя. Щото ако се унищожи заразеното пилешко - той ще може да си потърси компенсация при продалият му го.
Ма що да се мъчи? Пращат няколко такива мекерета да омаят мат'ряла, мат'рялът ще се поразболее, ще вдигне температура и ще се посере и ... минало-заминало!
За няколко стотин хиляди евро! Колкото един мерцедес!
Явно мат'рялът е по-евтин! И не толкова ценен ...
Go Go
Рейтинг: 8 НеутралноСалмонелата върви по всичко, най-паче по яйцата. Но има още един враг, който професорът е споменал, но само индиректно.
73! Go Go“ Тя може да е опасна за бебетата, малките деца и бременните жени.”
Това, което невинно е пропуснал да каже, е, че те не пият концентриран алкохол.
През доброто старо време, когато скачахме от клон на клон, имаше един случай на заразяване със салмонела точно от недостатъчно дълго паниран кашкавал и доста хора полежаха в инфекциозна болница, но доста други изобщо не стигнаха до нея просто защото след работа бяха пили по едно питие. Става дума именно за концентрат (ракия, водка, коняк, уиски - няма значение). Но всички бираджии лежаха в болницата.
Така че, да му мислят бираджиите...
xm...
Рейтинг: 1366 НеутралноГовеждото си е хранителна среда ...
султана глаушева
Рейтинг: 334 НеутралноТова добре, ама много сухо става. Като подметка!
Мърфи е оптимист!penetrating
Рейтинг: 5672 НеутралноДо коментар [#13] от "Molossian":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertЛошо, лошо...
penetrating
Рейтинг: 5672 НеутралноДо коментар [#16] от "xm...":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertПитам, защото стека го обичам син
xm...
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#19] от "penetrating":
Ми щом не го панираш - нема що да се стресираш! :)
Аз по принцип когато готвя пилешко си мия обилно и внимателно с препарат ръцете. Защото само така е сигурно, че ако има салмонелозни бактерии - на практика ще нулирам възможността да ги пренеса върху мен или по другите продукти.
Също така обилно измивам с течаща вода яйцата преди да ги варя, а когато чупя за на очи, омлет или заливка - си мия задължително ръцете от пипането на черупките преди да продължа ...
Не съм бебе, та да ме е страх да не се гътна, но салмонелозата е гадна работа, а хигиената не е проблем ...
penetrating
Рейтинг: 5672 ВеселоДо коментар [#20] от "xm...":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertДобра идея :)
xm...
Рейтинг: 1366 ВеселоДа ти е сладко!
Armagedon
Рейтинг: 387 НеутралноОт салмонела се страда доста,ако са заразени и други продукти били в контакт със заразени месо.Може да бъде увреден и черния дроб ако не се вземат своевременно мерки и не се предприеме лечение.Освен възпаление на тънките черва тя може да предизвика и тумор ако не бъде възпалението овладяно навреме.Пък и от нея чувствително намалява имунитета на организма срещу други инфекциозни заболявания,като грип и др.
Armagedon
Рейтинг: 387 НеутралноНа нашата улица само за месец починаха трима души.Да ви е сладко.
Роси
Рейтинг: 5672 НеутралноА по-добре да не внасят заразено месо.
Таралеж
Рейтинг: 2689 НеутралноИндия на Балканите? Всичко пържено!!! Толкова ли е сложно (явно е) да има контрол по вергата производител - магазин? Толкова ли е сложно да подгоните бабичките продаващи мляко на кюшетата? Толкова ли е сложно да се научим на хигиена (това сигурно няма да стане и след 100 години).