За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
*****
ВеселоХаха, по заглавието реших, че пак ще се слагате на бате Бойко...
Seemann
Рейтинг: 8 Неутралнонеграмотници - "онзи, от КОГОТО"
SeoKungFu
Рейтинг: 984 Неутралнооногова, коговато, па те така.
╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞На когото, тогото.
VX
Рейтинг: 180 НеутралноТози на снимката не го харесвам много
*****
Неутрално"Когото" е за одушевени лица, в случая е правилно написано!
*****
ВеселоДо коментар [#1] от "lol":
Взе ми го от устата. И аз реших, че е за негово светейшество Бойко.
Ако заглавието подсказваше храна, щях да гласувам за вратна пържола
Нико
Рейтинг: 753 ВеселоПоздравления за статията.
Seemann
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#5] от "gigs":
хлябът е сравнен с човека
*****
ВеселоНе ви ли свърши работното време , че да спрете да пишете глубости ? Много хора без работа в тая държава!
mapto
Рейтинг: 1439 НеутралноИ тук му е мястото да кажем, че в България и почти невъзможно да си купиш хляб без "овкусители", "избелители", "оцветители" и други ненужни химикали.
Включете се в свободния интернет, без цензура на корпорации, партии, олигарси,... https://feddit.bg/c/fediverse*****
Неутралнов последно време в хляба няма и една шепа зърно,толкова набухватели емулогатори и всякакви боклуци,че...
иначе пшеницата в Европа,северна Африка и близкият изток,оризът в Азия и картофите в Южна-Централна и Северна Америка с фундаментът на човешката цивилизация като цяло и в регионалните разновидности.
*****
Неутралноавторе,мерси за полезните знания - сега опитай да предвидиш кое от полезното ще изчезне и кое ще остане след десететия генно модифициране,пък ако кажеш и как ще реагират животинските организми вкл.човечеството на тия промени - евалла!
*****
Неутралнопишете си квото искате, но хлябът в българия е едно ла*но в целофан. за 20 години забравихме какво се казва истински ръчен леб, да си направиш мечка от крайшника, лелеее, мани мани.
*****
НеутралноИрина Каракехайова,
%82%D0%B5%D0%BD
Вие сте за съд! Това вашето е не просто некомпетентност, а умишлено подвеждане. За хората, които са алергични към глутен, консумацията на хляб от пшеница, ръж или ечемик води до сериозни рискове за здравето.
ГЛУТЕНЪТ СЕ СЪДЪРЖА И В РЪЖТА, освен в пшеницата, също така и в ечемика!
Ето ви линк към статия на английски, а ако не можете да го прочетете на английски, слагам линк към същата статия и на руски:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gluten
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D1%8E%D1
Ето ви и линк към американски сайт относно глутеновата нетолерантност. Изрично пише за ръжта.
http://www.gluten.net/diet.php
Проверявайте, преди да пишете неща, които могат да застрашат човешкото здраве!
*****
НеутралноОтлична и полезна статия, браво Дневник. Нека да бъдем така добри да не хулим българския хляб. Който иска старовремски хляб, да си купи брашно с трици, нощви, мая, пещичка, да си го замеси, остави през нощта в нощвите и рано-рано сутринта - към 4 часа - да палне пещичката, да изчака два часа да й се изравни температурата, да пъхне хлебните заготовки в нея и след това да си хапне сладко-сладко.
*****
НеутралноВасиле, кое й е полезното на тази статия?!
Все едно да кажете на човек със сенна хрема, че няма проблем за него на пролет да иде да полето да бере пролетни цветя и да ги мирише как ухаят.
*****
НеутралноТова нечия реклама ли е, или цитати от женски списания? Околонаучните мантри са по вредни от открити лъжи, а уважаемият автор трудно разграничава "плява от зърно". Оставете на специалистите (доколкото ги има в БГ-то) да се изявяват по подобни въпроси. А хляб отговарящ на написаното, у нас просто НЯМА!!!
*****
НеутралноГлутен, хайде, ще наруша правилото си да не влизам в спор с форумци - човек си казва мнението и толкова. Авторката едва ли е доктор-диетолог; най-вероятно препредава прочетена другаде информация. Въобще не споменава за хора, алергични към глутена, а за такива, които не понасят добре глутена. Не можеш да пратиш на съд човек, който казва - който не понася добре захарта, може да си хапва локум със захарин. И въобще стилът на повечето коментари тук е типичен - дайте да лавнем веднага, да изразим недоволството си от всичко и всички - колкото повече, толкова повече плюсчета ще ни пишат. Един тук казва, че хлябът ни бил лайно в целофан. Ами самият той е лайно и да ходи в кенефа и да пусне водата след себе си.
Лелка
Рейтинг: 481 ВеселоЛЕЛЕ КОЛКО ИЗПЕРКА НАРОДЕЦА....Под тази хубавка и вкусни4ка статия за насъщния толкози призиви за съд и ескременти....
*****
НеутралноИзбирайте:
Онзи, от КОГОТО....., или
ОНОВА, от което......
Къде сте расли, къде сте пасли, къде сте "учили"??!!
Не знаят езика, ама коментират...
*****
Неутралновасилчооо, да нед лапнеш на деда си дедовия, мойто момче!? оди да набиваш сух леп некъде по къро.
*****
НеутралноВасиле,
Със сериозни неща шега не бива. И аз смятам, че авторката едва ли е доктор-диетолог и след като не е, не следва да пише на тема, от която не разбира. Не виждам какво не харесваш на стила ми. Недоволствам от некомпетентността и лековатия маниер, с който се поднасят неверни факти по важни за здравето теми. Недоволствам и от липсата на журналистичестка етика. Информацията се проверява преди да се тиражира.
Нещо смислено да ми кажеш в отговор?
*****
НеутралноПъпчиво пуберче -ме- от всекидневно ядене на хлябове-лайна си станал на лайно.
*****
Любопитноабе Горичка не е ли организация, на Маги Малеева,дъщерята на оная дето изсече маса дървета в Борисовата градина - Юлия Берберян - за да си направи на фамилията семеен бизнес - тенис кортове и то покрити. Сега същата Малеева се пише екозащитник и пробутва на балъците суперскъпи уж екологични храни в миниатюрни опаковки?
Само питам де, но ми се струва много манипулативно и нагло това
*****
Неутралносаво замуцани костоваци се мислят за по големи от хляба.за тях всяка статия която не е хвалебствена за мангала е чудесен повод за плюене и демонстрация на слаб умствен багаж
Росен съм аз а Путлер ще капитулира
Рейтинг: 1441 НеутралноПросто е решението - хлебопекарна си купуваш /така съм от 4 години вече/ и си готов - кеф ти ръжен, кеф ти бял. Най-важното ИСТИНСКИ хляб, а не този химически и неуспешен експеримент, който хлебозаводите продават за "хляб".
в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando*****
НеутралноБе правете си хляб в къщи, по-евтин е и къде къде по-вкусен!!
Има хлебно брашно с отлично качество. Немските машини за домашен хляб не са скъпи. За по взискателните има мелничка, струва бая, ама се изплаща с качествен хляб. Зърно на едро (чувал) е доста евтино. Суха мая (на едро - 0.5 кг) също е много евтина. Самун (750 гр) отнема около 3 мин да се зареди машината! След 4 часа вадите дъхав, вкусен и полезен хляб. Мелничката мели овес, ечемик, грачиха, ленено семе, царевица и каквото ви дойде друго наум. Жена ми прави много вкусни сладки от фасулено брашно. Приятно ядене...
*****
НеутралноДо коментар [#25] от "бял самун":
имат "багаж "само за минуси
*****
Неутрално"Онзи, от който никой не е по-голям" - глупаво заглавие и информация,която всеки може да намери,ако се интересува - от какъв зор сте се назорила ,г-це/г-жо/?