Как овцете и пчелите станаха отново лозари

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (15)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Веселин Дечев
    Веселин Дечев
    Рейтинг: 235 Неутрално

    "Колтучат"???

    Миний аав адуучин хүн
  2. 2 Профил на 442
    442
    Рейтинг: 564 Неутрално

    Иновативно, сега остава да научат овцете и пчелите да пият и и плащат естествено изпитото, щото то и клиенти трябват.

  3. 3 Профил на tsvetko_51
    tsvetko_51
    Рейтинг: 853 Неутрално

    От край време се чудя, как винопроизводството в Германия се слави, предвид климата и температурите там. Иначе, като външен вид на лозята са много добри, всичко е акуратно както сме свикнали да мислим за немските неща.
    Но освен труд, акуратност, пък дори и подобни меко казано екзотични технологии, си трябва най-вече слънце и подходяща почва.

  4. 4 Профил на cristo_n
    cristo_n
    Рейтинг: 458 Весело

    Какво правят овцете?????????

  5. 5 Профил на Дедо Либен
    Дедо Либен
    Рейтинг: 1409 Любопитно

    Между овцете и пчелите има генетична връзка и тя се заключава във факта, че пчелите дават ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ! Пчелите имат връзка с лозята поради опрашването на съцветията, но при овцете не виждам връзка, която да ги прави лозари, освен швабите да са измислили нещо революционно!!!

  6. 6 Профил на 442
    442
    Рейтинг: 564 Неутрално

    До коментар [#4] от "cristo_n":

    Овцете дават мляко, вълна раждат агънца и накрая отиват курбан. За другото си трЕбат ора.

  7. 7 Профил на ЙЕИ
    ЙЕИ
    Рейтинг: 120 Неутрално

    До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

    В шуменския край така казват на отчупването на леторасли и листа за да се открият гроздовете за зреене :-)

  8. 8 Профил на Веселин Дечев
    Веселин Дечев
    Рейтинг: 235 Неутрално

    До коментар [#1] от "Веселин Дечев":В шуменския край така казват на отчупването на леторасли и листа за да се открият гроздовете за зреене :-)
    —цитат от коментар 7 на ЙЕИ


    А овците като рупат листа не рупат ли и гроздето?

    Миний аав адуучин хүн
  9. 9
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  10. 10 Профил на stedim
    stedim
    Рейтинг: 469 Неутрално

    Интересно съчетание на производство с използване на природни живи ресурси.

  11. 11 Профил на bretschneider
    bretschneider
    Рейтинг: 458 Неутрално

    До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

    Е колтучене е премахване на излишните филизи при доматите или при лозите, или други култури :)

  12. 12 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 733 Неутрално

    Това е идеалният вариант да гледаш лозе. Висока резитба/устойчив на студ сорт, не хамалуваш да загрибваш/, отдолу тревичка, която се коси/не хамалуваш да копаш/. Видях подобно нещо в западна Германия по тв, голям зелен пояс около града, не помня Мюнхен или Щутгард, дадено под наем на хората, обработка с машини от а до я, накрая отиваш в избата и ти пълнят багажника с бутилки. У нас умници-юнак пие, ахмак копа.

  13. 13 Профил на Stanko
    Stanko
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Хахахах, те това е поантата:

    "Целта не е да увеличи добива на грозде (винарите в Саксония-Анхалт имат наложен от провинцията производствен лимит от 90 хектолитъра на година), а да ограничи ефекта на климатичните промени и отпечатъка на самото земеделие върху природата. А не бива да се забравят и естетическите ефекти."

    Това си е направо гей земеделие по ЕСейски. Лозарството, разбираш ли, не било за добив на грозде, а за естетика. Не агрономи, а икебанисти са това.

  14. 14 Профил на Дразнител
    Дразнител
    Рейтинг: 845 Весело

    Във Франция поредния писък на градинарската еко-мода преди някой друг сезон бяха едни дребни козички, които да пасат по ливадата около къщата, вместо да пускаш бензинова косачка. Рекламираха ги като изключително всеядни - коприва, къпини и всякакви бурени хрупали безотказно. Добре, че продължих да ползвам косачката, защото еко-експеримента на комшията завърши със сметка за над 500€ за нови цветя, които бяха надлежно изпасани заедно с тревицата, къпините, малините и всичко, което се беше усладило на двете наети добичета. Та ако някой от вас реши да мине по-еко, да внимава, защото и на чимширите посягат!

    Жизнь или Life - избор има.
  15. 15 Профил на traveler1
    traveler1
    Рейтинг: 954 Неутрално

    Във Франция поредния писък на градинарската еко-мода преди някой друг сезон бяха едни дребни козички, които да пасат по ливадата около къщата, вместо да пускаш бензинова косачка. Рекламираха ги като изключително всеядни - коприва, къпини и всякакви бурени хрупали безотказно. Добре, че продължих да ползвам косачката, защото еко-експеримента на комшията завърши със сметка за над 500€ за нови цветя, които бяха надлежно изпасани заедно с тревицата, къпините, малините и всичко, което се беше усладило на двете наети добичета. Та ако някой от вас реши да мине по-еко, да внимава, защото и на чимширите посягат!
    —цитат от коментар 14 на Дразнител


    Във Виена бях свидетел как от магазин за цветя(Dehner) хората масово плащаха над 300Е на количка за посадъчен материал. И това е поне 3 пъти в годината. Едва ли това им е проблема. Има си електрически пастири, с които се огражда това дето не искаш да се пасе. Като искаш мустаци, ти трябва и ножичка, за да ги поддържаш.

    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #