За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Веселин Дечев
Рейтинг: 235 Неутрално"Колтучат"???
Миний аав адуучин хүн442
Рейтинг: 564 НеутралноИновативно, сега остава да научат овцете и пчелите да пият и и плащат естествено изпитото, щото то и клиенти трябват.
tsvetko_51
Рейтинг: 853 НеутралноОт край време се чудя, как винопроизводството в Германия се слави, предвид климата и температурите там. Иначе, като външен вид на лозята са много добри, всичко е акуратно както сме свикнали да мислим за немските неща.
Но освен труд, акуратност, пък дори и подобни меко казано екзотични технологии, си трябва най-вече слънце и подходяща почва.
cristo_n
Рейтинг: 458 ВеселоКакво правят овцете?????????
Дедо Либен
Рейтинг: 1409 ЛюбопитноМежду овцете и пчелите има генетична връзка и тя се заключава във факта, че пчелите дават ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ! Пчелите имат връзка с лозята поради опрашването на съцветията, но при овцете не виждам връзка, която да ги прави лозари, освен швабите да са измислили нещо революционно!!!
442
Рейтинг: 564 НеутралноДо коментар [#4] от "cristo_n":
Овцете дават мляко, вълна раждат агънца и накрая отиват курбан. За другото си трЕбат ора.
ЙЕИ
Рейтинг: 120 НеутралноДо коментар [#1] от "Веселин Дечев":
В шуменския край така казват на отчупването на леторасли и листа за да се открият гроздовете за зреене :-)
Веселин Дечев
Рейтинг: 235 НеутралноА овците като рупат листа не рупат ли и гроздето? Миний аав адуучин хүн
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
stedim
Рейтинг: 469 НеутралноИнтересно съчетание на производство с използване на природни живи ресурси.
bretschneider
Рейтинг: 458 НеутралноДо коментар [#1] от "Веселин Дечев":
Е колтучене е премахване на излишните филизи при доматите или при лозите, или други култури :)
man_un
Рейтинг: 733 НеутралноТова е идеалният вариант да гледаш лозе. Висока резитба/устойчив на студ сорт, не хамалуваш да загрибваш/, отдолу тревичка, която се коси/не хамалуваш да копаш/. Видях подобно нещо в западна Германия по тв, голям зелен пояс около града, не помня Мюнхен или Щутгард, дадено под наем на хората, обработка с машини от а до я, накрая отиваш в избата и ти пълнят багажника с бутилки. У нас умници-юнак пие, ахмак копа.
Stanko
Рейтинг: 233 НеутралноХахахах, те това е поантата:
"Целта не е да увеличи добива на грозде (винарите в Саксония-Анхалт имат наложен от провинцията производствен лимит от 90 хектолитъра на година), а да ограничи ефекта на климатичните промени и отпечатъка на самото земеделие върху природата. А не бива да се забравят и естетическите ефекти."
Това си е направо гей земеделие по ЕСейски. Лозарството, разбираш ли, не било за добив на грозде, а за естетика. Не агрономи, а икебанисти са това.
Дразнител
Рейтинг: 845 ВеселоВъв Франция поредния писък на градинарската еко-мода преди някой друг сезон бяха едни дребни козички, които да пасат по ливадата около къщата, вместо да пускаш бензинова косачка. Рекламираха ги като изключително всеядни - коприва, къпини и всякакви бурени хрупали безотказно. Добре, че продължих да ползвам косачката, защото еко-експеримента на комшията завърши със сметка за над 500€ за нови цветя, които бяха надлежно изпасани заедно с тревицата, къпините, малините и всичко, което се беше усладило на двете наети добичета. Та ако някой от вас реши да мине по-еко, да внимава, защото и на чимширите посягат!
Жизнь или Life - избор има.traveler1
Рейтинг: 954 НеутралноВъв Виена бях свидетел как от магазин за цветя(Dehner) хората масово плащаха над 300Е на количка за посадъчен материал. И това е поне 3 пъти в годината. Едва ли това им е проблема. Има си електрически пастири, с които се огражда това дето не искаш да се пасе. Като искаш мустаци, ти трябва и ножичка, за да ги поддържаш. ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО