За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
****
Коментарът беше изтрит от модераторите.
*****
НеутралноЧорбата не е супа, Павле
Чорбата е със запръжка, супата си е супа.
*****
НеутралноСамо това ли ви впечатли в отличния текст на Албена?
атанас
Рейтинг: 1104 НеутралноНевероятно добър е текстът. Има невероятна ирония в него.
*****
НеутралноИронията е очевидна...
Аз, например, съм от Лом и сега за пръв път чувам за "така известното" януарско грозде от този район. То лозя не останаха там, та какво януарско грозде!?!
Това е тъжната истина - нямаме родно производство, а малкото все пак такова, е порнография. Не че вносното е друго..Все пак крушите от Коста Рика трудно запазват търговски вид от Коста Рика до тук без съответната доза обработка, различна от простото - слънце и вода.
Не сте ли чували, че бананите в банановозите не се ядат..Не че екипажа ще подбие собственика на товара, просто са отровни, щото не е изтекъл санитарния период на обработващите химикали...
Айде със здраве и не купувайте кренвирши по 3 лв килото...То и 7 лева пак не е сигурно, ама все пак, все пак...
*****
НеутралноУникално тъпа статия! Албенче, платиха ли ти да я напишеш, или си проста по рождение?
Или просто си продукт на своето време - сурогат, като виетнамските туршии!!!
*****
Неутралноалбенче, следващия път трябва да решиш какво ще пишеш: статия с иронични вметки - или фейлетон;
това сега не е нит едното нит другото
само нахвърляна идея... не лоша инак
*****
ГневноТая що не вземе да се гръмне! Българските плодове и зеленчуци са в пъти по-качествени от вносните! Не само защото не са превозвани от другия край на света, но и защото българските производители слагат по-малко химикали (не отдобри чувства към потребителя, а защото са скъпи!). Писна ми да ям безвкусни домати и краставици, дошли от майната си!
Всъщност от влизането ни в ЕС най-важната последица е че сега се тъпчем с храна-боклук, с която се тъпчат и другите европейци. Голям прогрес! Чудете се защо има толкова болни от рак и от всякакви болести!
Някой ще ми възрази? Спомняте ли си киселото мляко, което се продаваше преди в стъклени буркани? Постои 2-3 дни в хладилника и вкисне. Сега киселото мляко на "Данон" може да седи със седмици и пак не вкисва. Щото не е мляко!
Приятен апетит, европейци!
*****
ГневноЗащо да ги връщаме, ако са качесвени.Ама не би! Тук събираме боклуците на четирите краища на света, а забравихме нашите зеленчуци и плодове, съсипаха ги нарочно, за да отвори парашута за внос, който пълни джобовете и на търговци, и на чужди производители. А ни хранят с отрови, уважаема авторке,така че вече е време наистина да се въведе ред на пазара и в производството. Но нали преди време някои "демократи" решиха да изколят "комунистическите" елитни стада, да изкоренят всички български сортове, плодни дръвчета та нищо да не им напомня за собственото им минало .Щото те всички са рожби на едно също котило - псевдодемократичното. Помня някогашното кисело овче мляко, продавано в обикновени ламаринени легени.Каймак два пръста, реже се като сирене.Да не говорим за балканския кашкавал или овчето сирене.Дори кремвришите бяха с месо.Не, не това не е носталгия по социализма! Просто искам всичко това да се върне на трапезата на българина.Защо не можем като някои други народи , чехите, например, да запазим онова, което присъщо на нацията? Споменавам чехите, защото познавам страната им от 40 години и повярвайте ми, нищо или почти нищо не се е променило в хранителните им навици и качеството на продуктите. Но, както е тръгнало, май ще продължат да ни хранят с боклуци, защото се заговори, как сме щели да искаме да бъде удължен срокът за производство на некачествени храни за още три години! Има чувството, че наистина се осъществява геноцид върху българина, някой много иска да го изтрие от лицето на земята. И нашите политици задружно помагат, колкото сили имат.Защото утре ще заберат дечицата си и милионите си, ако не и милиардите си, ще заметат да си живеят чудничко някъде, където такива като тях не ги пускат до кормилото на властта.А чорба е наистина турска дума, да не се бърка със супа, госпожице или госпожо.Неграмотията не приляга на една журналистка!
Павел
Рейтинг: 8 НеутралноДобра статия. Интересното е че малко коментари са разбрали иронията и я приемат за директна атака срещу българските продукти. Авторката не случайно не споменава домати или праскови, най-хубавото сирене и кашкавал. /Ние (коментиращите) можем
/
ПавелТова което може би липсва са фактите, кой напада вноса на хранителни продукти, непроизвеждани в
*****
НеутралноОтделен е въпросът, че продавачите по пазарите използват незнайно как издадени документи за земеделски производители и продават най-различни вносни продукти и не плащат и стотинка данък за това ама да видим докога ще е така
*****
НеутралноГодина след първия коментар нищо не се е променило.
Няма смисъл да критикувате авторката на материала. Ако сте за истинските и чисти продукти... интересувайте се и не купувайте ментета.
Аз бях, подчертавам бях, производител на сладка царевица. Съсипаха ни мутрите, нешенските, с внос на замразена вероятно модифицирана но 100% хибридна. Принудително продават на варящите я по плажа наши мургави събратя...
И до сега от "Данон" неможеш да си заквасиш собствено кисело мляко, още домашния хляб, дори и клисав е по-вкусен от купешкия, свинското и от свинекомплекса да си го вземеш, не може да се мери с отгледаното на двора.
"Нищо лично, просто бизнес" - са думите на бизнесмени...
Изгледайте филма "Храна - ООД" за да разберете "големите умни глави" къде ни водят.
То така стои въпроса и с обгазяванията на Ст. Загора. Тези, които го вършат, знаят и не им дреме...нали си печелят пари за удължаване на мизерния живот.
За храните, правят го или незнаещи или безхаберковци.
И двата модела зомбита са опасни дори за себе си.