Фотогалерия: Различното е и вкусно

Стефан Сучев.

Фотогалерия: Различното е и вкусно

Вече над пет години "Мулти-култи" работи за интеграцията на чужденците в България. Много често инициативата използва храната като повод за срещи и сближаване.

  • Вече над пет години "Мулти-култи" работи за интеграцията на чужденците в България. Много често инициативата използва храната като повод за срещи и сближаване.

    На снимката: Микс непалски ястия, приготвени от Гунджа Б. Чокхал, ресторант "Гуркха"
    Вече над пет години "Мулти-култи" работи за интеграцията на чужденците в България. Много често инициативата използва храната като повод за срещи и сближаване.<br />
<br />
На снимката: Микс непалски ястия, приготвени от Гунджа Б. Чокхал, ресторант "Гуркха"
  • Целта на новия им проект "Многообразието е вкусно", който започна с изложба, е да се противопостави на ксенофобията и дискриминацията по позитивен и иновативен начин.

    На снимката: Гунджа Б. Чокхал от Непал, ресторант "Гуркха"
    Целта на новия им проект "Многообразието е вкусно", който започна с изложба, е да се противопостави на ксенофобията и дискриминацията по позитивен и иновативен начин.<br />
<br />
На снимката: Гунджа Б. Чокхал от Непал, ресторант "Гуркха"
  • След като се срещат с 30 мигранти и бежанци, от "Мулти-култи" записват личните им истории, както и по няколко рецепти от страните им по произход, заснемат и готовите ястия. Така публикуват 30 000 картички с рецепти и ги разпространяват в над 12 града, а с помощта на медийните си партньори популяризират рецептите.

    На снимката:
    Ливански хумус, приготвен от Хани Таук, сладкарница "Карамел"
     
    След като се срещат с 30 мигранти и бежанци, от "Мулти-култи" записват личните им истории, както и по няколко рецепти от страните им по произход, заснемат и готовите ястия. Така публикуват 30 000 картички с рецепти и ги разпространяват в над 12 града, а с помощта на медийните си партньори популяризират рецептите.<br />
<br />
На снимката:<br />
Ливански хумус, приготвен от Хани Таук, сладкарница "Карамел"<br />
 
  • Проектът ще има и своето логично продължение. Тази седмица "Мулти-култи" имат и специален нов сайт, в който събират рецептите и историите, които ще продължават да събират и публикуват. "Каним всеки, който обича да готви, да го посети и да си сготви нещо интересно", казва Бистра Иванова, един от основателите на инициативата "Мулти-култи".

    На снимката: Хани Таук от Ливан, сладкарница "Карамел"
    Проектът ще има и своето логично продължение. Тази седмица "Мулти-култи" имат и специален нов сайт, в който събират рецептите и историите, които ще продължават да събират и публикуват. "Каним всеки, който обича да готви, да го посети и да си сготви нещо интересно", казва Бистра Иванова, един от основателите на инициативата "Мулти-култи".<br />
<br />
На снимката: Хани Таук от Ливан, сладкарница "Карамел"
  • Рецептите на всички снимани ястия ще бъдат публикувани на сайта, който стартира в началото на тази седмица.

    На снимката: Свински шашлик от Армения, приготвя се в ресторант "Егур, егур" на Хилда Казасян.
    Рецептите на всички снимани ястия ще бъдат публикувани на <a href="http://multikulti.bg/tasty/" target="_blank">сайта</a>, който стартира в началото на тази седмица.<br />
<br />
На снимката: Свински шашлик от Армения, приготвя се в ресторант "Егур, егур" на Хилда Казасян.
  • Автор на всички снимки по проекта е младият фотограф Стефан Сучев. На 12 януари 2016 г. във "Виваком арт хол" беше първата му самостоятелна изложба "Многообразието е вкусно". На събитието чужденците бяха поканени да приготвят хапки, които дегустираха за 2 часа около 500 - 600 души, разказва Бистра

    На снимката: табуле с киноа – ястие от Перу, приготвено от Карлос Портен, Ресторант ЛОМО
    Автор на всички снимки по проекта е младият фотограф Стефан Сучев. На 12 януари 2016 г. във "Виваком арт хол" беше първата му самостоятелна изложба "Многообразието е вкусно". На събитието чужденците бяха поканени да приготвят хапки, които дегустираха за 2 часа около 500 - 600 души, разказва Бистра<br />
<br />
На снимката: табуле с киноа – ястие от Перу, приготвено от Карлос Портен, Ресторант ЛОМО
  • На снимката: Индийско ястие Ragda Patties, приготвено от Пракаш Мишра, ресторант "Шафран"
    На снимката: Индийско ястие Ragda Patties, приготвено от Пракаш Мишра, ресторант "Шафран"
  • На снимката: Пракаш Мишра, готвач в индийския ресторант "Шафран"
    На снимката: Пракаш Мишра, готвач в индийския ресторант "Шафран"
  • На снимката:  Индийско ястие Alur Chop, приготвено от Пракаш Мишра, ресторант "Шафран"
     
    На снимката:  Индийско ястие Alur Chop, приготвено от Пракаш Мишра, ресторант "Шафран"<br />
 
  • На снимката: Бибимбап - ястие от Южна Корея, приготвено от Окхий Юн, ресторант "Юн"
    На снимката:  Бибимбап - ястие от Южна Корея, приготвено от Окхий Юн, ресторант "Юн"
  • Окхий Юн, южнокорейски ресторант "Юн"
    Окхий Юн, южнокорейски ресторант "Юн"
  • На снимката: италианска паста, приготвена от Марио Монтесоро, бистро "Песто"
    На снимката: италианска паста, приготвена от Марио Монтесоро, бистро "Песто"
  • На снимката: Марио Монтесоро, от италианското бистро "Песто"
    На снимката: Марио Монтесоро, от италианското бистро "Песто"
  • Пиле табака, приготвено от Наталия Хитрина, руски ресторант "Арбат"
    Пиле табака, приготвено от Наталия Хитрина, руски ресторант "Арбат"
  • Наталия Хитрина, руски ресторант "Арбат"
    Наталия Хитрина, руски ресторант "Арбат"
  • На снимката: Хюнкяр беенди кебап, ястие от Турция, приготвено от Серхат Ерич, ресторант ТМ
    На снимката: Хюнкяр беенди кебап, ястие от Турция, приготвено от Серхат Ерич, ресторант ТМ
  • На снимката: кюнефе, Серхат Ерич, турски ресторант ТМ
    На снимката:  кюнефе, Серхат Ерич, турски ресторант ТМ
  • На снимката: Пълнена плескавица с лют урнебес, сръбско ястие на Далибор Маринкович от Сърбия, ресторант "Котилото"
    На снимката: Пълнена плескавица с лют урнебес, сръбско ястие на Далибор Маринкович от Сърбия, ресторант "Котилото"
  • Далибор Маринкович от Сърбия, ресторант "Котилото"
    Далибор Маринкович от Сърбия, ресторант "Котилото"
  • На сниката: Сръбски домати с паста от патладжан и сирене, приготвени от Далибор Маринкович от Сърбия, ресторант "Котилото"
    На сниката: Сръбски домати с паста от патладжан и сирене, приготвени от Далибор Маринкович от Сърбия, ресторант "Котилото"
  • Фотогалерия: Различното е и вкусно
  • Фотогалерия: Различното е и вкусно
  • На снимката: Сирийска баклава, приготвена от Джоан Мустафа, сладкарница "Лилан"
    На снимката: Сирийска баклава, приготвена от Джоан Мустафа, сладкарница "Лилан"
  • На снимката "Ах! Бургер" на Рори Милър от САЩ
    На снимката "Ах! Бургер" на Рори Милър от САЩ
  • Рори Милър от САЩ
    Рори Милър от САЩ
  • Английска закуска, приготвена от Джон Коухоун, ресторант "Спайс хаус"
    Английска закуска, приготвена от Джон Коухоун, ресторант "Спайс хаус"
  • На снимката: "Плаващ остров" – френски десерт, приготвен от Ерик Вонжон, ресторант Le Bistro
    На снимката: "Плаващ остров" – френски десерт, приготвен от Ерик Вонжон, ресторант Le Bistro
  • Ябълков пай на Рене Бустен, Холандия
    Ябълков пай на Рене Бустен, Холандия
  • Рене Бустен, Холандия
    Рене Бустен, Холандия