За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
alabalko
Рейтинг: 442 Неутралноа германците защо могат да си купуват хляб, който и след 10 дни не прави трохи, а българите могат да купуват хляб, който след 24 прави само трохи? Не ни залъгвайте, че използвате висококачествена пшеница. И децата знаят, че се използва фуражна и после се блъскат подобрители.
Може хлябът да е по-евтин от чужбина, но като се сравни цена качество сигурно е на същото ниво...т.е. е по-евтин абсолютно, но не и в сравнителна степен.
SML
Рейтинг: 551 НеутралноАбе и аз в Германия съм си купувал хляб, който стоеше мек по една седмица (буквално) и не правеше трохи... ама няма да е от висококачествената пшеница сякаш
One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.mitaka41
Рейтинг: 652 НеутралноОт всичко до тук се питам. за какво ни е тази пазарна икономика? Целокупния български народ няма никаква полза ако се роди богата реколта. И по 1 тон да се роди жито на декар , ако на остров Борнео не се роди, цената на хляба у нас ще се повиши. Просто от богатата реколта имат сметка само производители и търговци, т.е. една десетохилядна от народа, а обикновения човечец няма никаква полза. Ето пример: богатата реколта се изнася 80%, пълнят се гушите на производители и търговц, а у нас житото не достига и брашното се вдига. Когато е на свършване, внася се скъпо жито, цените още повече растат и хлебарите и търговците отново пълнят гуши за сметка на целокупния български наро. това било пазарната икономика.