За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 1388 ВеселоСупер сладка статия !
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !Нефертити
Рейтинг: 1371 ВеселоЕ, чак ми се приядоха кроасани с домашно сладко
Предразсъдъците са за ограничените.izabell
Рейтинг: 1243 НеутралноЗа плодовете е най-добре да са слънчеви
максимално нагрети
izabell
Рейтинг: 1243 НеутралноНа два килограма(2кг)плодове, се слага един килиграм(1кг) зАХар
izabell
Рейтинг: 1243 НеутралноМного обичам Джем от плодове
izabell
Рейтинг: 1243 НеутралноТова е малки плодчета потопени в сироп,предварително приготвен
izabell
Рейтинг: 1243 НеутралноПодхожрат да се консумитрат с цитронада,домашно приготвена, от цветчета на Бъз,божествено
hodounski
Рейтинг: 2241 ВеселоСпомени от детството-лято с дъх на сладко от малини и госки ягоди
Avgustina
Рейтинг: 652 НеутралноХубава слънчева ароматна сладостна вдъхновяваща мечтателна носталгична уютна зареждаща вкусна статия.
Ах, мой мили Августин...Xintu
Рейтинг: 885 Весело[quote#9:"Avgustina"]Хубава слънчева ароматна сладостна вдъхновяваща мечтателна носталгична уютна зареждаща вкусна статия. [/quote]
Close to the Edge+++++++ няма какво да добавя
Lady Zeppelin
Рейтинг: 1366 ВеселоДо коментар [#8] от "hodounski":
Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.[quote#8:"hodounski"]Спомени от детството-лято с дъх на сладко от малини и госки ягоди[/quote]
И на мен ми напомня детството. Няма купешко сладко, което даже отдалеч да напомня домашното.
Но... си спомням не само яденето, а и брането на черешите, чистенето на костилките, варенето на сладкото.
Читател
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#7] от "xalikarans":
На тази цитронада, приготвена от цветчета на бъз, баба му казваше сарчовина.
izabell
Рейтинг: 1243 НеутралноДо коментар [#12] от "Читател":Зависи, ако не слага лимон.С лимон е цитронада.
hodounski
Рейтинг: 2241 НеутралноДо коментар [#11] от "led_zep.23":
Колко малко трябва за да е щастлив човек
t.rex
Рейтинг: 652 Неутралнов краен случай става и със замразени плодове
Lady Zeppelin
Рейтинг: 1366 ВеселоДо коментар [#14] от "hodounski":
Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.Не твърдя, че като дете брането и чистенето на плодове ме изпълваше с радост.
Всеки ден трябваше да бера по една кошница череши, уж за сладко, а баба ми ги раздаваше на приятелките си. И на другия ден, пак; "Хайде, майко, да набереш една кошничка. "
bramasole
Рейтинг: 2362 ВеселоДо коментар [#15] от "t.rex":
!
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рАз правя сладко от малини или боровинки с плодове, купени от пазара. Само желание да не липсва
Тъмносин вирусоносител
Рейтинг: 978 НеутралноНай-хубавото сладко е от горски ягоди...
А от малини може да се използува като естествен антибиотик...
aron25
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#18] от "Six feet over":
)) После вече се беше стъмнило..и..се отказахме, още ме е яд
)))
Веднъж брахме къпини..ама скоро "заспахме" под една сянка
Тъмносин вирусоносител
Рейтинг: 978 НеутралноДо коментар [#19] от "aron25":
Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.Имам култивирана къпина в двора, но дивите са по-хубави...
aron25
Рейтинг: 1366 Весело[quote#20:"Six feet over"]но дивите са по-хубави...[/quote]
Така е, особено, ако имат хубави крака и е хубаво времето
Десен
Рейтинг: 1366 Неутрално[quote#4:"xalikarans"]На два килограма(2кг)плодове, се слага един килиграм(1кг) зАХар[/quote]
Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.И аз така го знам.
Ама струва ли си? Килото сладко в Метро е 2.30. Без подсладители и консерванти.
Скиорски
Рейтинг: 707 НеутралноНяма смисъл от лимонтозу. Все пак това е консервант. Всъщност доколкото знам служи за да не се захароса сладкото. Може спокойно да се замени с 1 ч.л. лимонов сок. Пробвал съм сладко от ягоди без лимонтозу и без лимон - издържа почти година и нищо му нямаше. Захарта е половината от цялото количество(1:1), но ако плодовете са достатъчно сладки може да се намали до 35-40 %. Въпрос на преценка.
!
За предпочитане е кроасаните и сладоледа да са също домашно приготвени! А не като тези на снимката купешки
Скиорски
Рейтинг: 707 НеутралноОбезателно пробвайте да направите сладко от праскови или от нектарини. Макар че става по-скоро като мармалад е страхотно и го няма никъде по магазините. Само не го преварявайте - трябва да си остане с хубав нежен жълто-оранжев цвят
tralala2010
Рейтинг: 225 НеутралноСтрахотно сладко, на човек му иде да прибере бурканите за зимата и да извади бирата от хладилника.
Надежда
Рейтинг: 1575 НеутралноДо коментар [#24] от "Скиорски":
И прасковите по-добре да са белени и не презрели.
Lady Zeppelin
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#5] от "xalikarans":
Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.Исках да ти пиша плюс, а ръката ми се плъзна и без да искам те докладвах на модератора. Понякога я правя тази глупост.
До модератора: беше неволна грешка.
Mai Tai
Рейтинг: 1359 НеутралноХм, едно лято пробвах да направя сладко от череши - резултатът беше толкова гъсто и лепкаво сладко, че спокойно можеше да се ползва за самостоятелно вадене на зъби
Avgustina
Рейтинг: 652 НеутралноМайка ми направи преди две седмици сладко от вишни... божествено. Но много трябва да се внимава да не останат костилки, от опит го казвам.
Важното при сладката е да не се преваряват и да стават на клей, че и втвърдена смола. Защото след като се дръпнат от огъня се сгъстяват още повече. Важен индикатор е цветът - трябва да се запази свеж.
Ах, мой мили Августин...pariah
Рейтинг: 699 ВеселоТаз неделна сутрин на двора под асмата таман хапнахме пържени филиики със сладко домашмо от вишни... И от бели череши..ааммммм
- A witty saying proves nothing. VoltaireБеше повече от добре.
Тsonkooo
Рейтинг: 1366 НеутралноПо-добре мед.
princess_x
Рейтинг: 922 Неутрално'Готови в очакване на всички онези закуски с кроасани, палачинки, мекици, бухти, препечени филийки и сладолед, които тепърва предстои да бъдат изядени....'
..и които ще ви приближават с бърза стъпка към Америка, ако не в друго, то поне в килограмите.
Като дете съм помагала в правенето на зимнина, но нито тогава, нито сега обичам сладка, мармалади и други подобни скъпи начини за съсипване на плодовете.
convince
Рейтинг: 877 НеутралноДо коментар [#32] от "princess_x":
Принцесо, ако те е страх, да имаш кило в повече, то не е заради сладкото и филийки, кроасани, палачинки бухти, а защото хората ги употребяват когато не са гладни.
Хапвай понякога, няма лошо. Може да те харесат повече.
convince
Рейтинг: 877 НеутралноИначе пресните плодове затова са пресни, за да се употрбят за храна свежи с малко захар и кисело мляко охладени за няколко часа без да си губят от витамините и полезните съставки.
Боровинки, капини, малини ,ягоди и т.н...
Който ги обича по-сладки да си ги приготви с мед.
Сладката и конфитюрите са за по една лъжичка, щото ако омахаш едно бурканче със 4-5 пържени филии вече си друг, по-дебел човек.
dissident
Рейтинг: 390 Неутрално"Лятото е идеалното време да извадите дълбоките тенджери, да наберете с децата малини, боровинки и къпини, да откъснете ябълки и кайсии или просто да си купите любимите плодове от пазара."
Ирина, съветите ти ми звучат като съветите на Бойко, всеки да си сади картофи.
princess_x
Рейтинг: 922 НеутралноДо коментар [#33] от "convince":
Не ям сладка и кроасани не защото ме е страх от повече килограми, а чисто и просто, защото не ми харесват. Иначе аз съм шоколадохолик. Храни с високо съдържание на захар би трябвало максимално да се избягват, защото самият сладък вкус те кара да ядеш повече (а като се прибавят и мазнините, става още по-страшно) и ти е нужна много силна воля, за да спреш. Затова от шоколадите е за предпочитане натуралният, с какаов процент над 70 - от него ти е достатъчно едно малко парченце, за да те насити.
convince
Рейтинг: 877 НеутралноДо коментар [#35] от "dissident":
Това си е направо антиправителствена статия против насоките за самозадоволяване с картофи и мас.