Лято в бурканчета

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (37)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 1388 Весело

    Супер сладка статия !

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  2. 2 Профил на Нефертити
    Нефертити
    Рейтинг: 1371 Весело

    Е, чак ми се приядоха кроасани с домашно сладко

    Предразсъдъците са за ограничените.
  3. 3 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1243 Неутрално

    За плодовете е най-добре да са слънчевимаксимално нагрети

  4. 4 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1243 Неутрално

    На два килограма(2кг)плодове, се слага един килиграм(1кг) зАХар

  5. 5 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1243 Неутрално

    Много обичам Джем от плодове

  6. 6 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1243 Неутрално

    Това е малки плодчета потопени в сироп,предварително приготвен

  7. 7 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1243 Неутрално

    Подхожрат да се консумитрат с цитронада,домашно приготвена, от цветчета на Бъз,божествено

  8. 8 Профил на hodounski
    hodounski
    Рейтинг: 2241 Весело

    Спомени от детството-лято с дъх на сладко от малини и госки ягоди

  9. 9 Профил на Avgustina
    Avgustina
    Рейтинг: 652 Неутрално

    Хубава слънчева ароматна сладостна вдъхновяваща мечтателна носталгична уютна зареждаща вкусна статия.

    Ах, мой мили Августин...
  10. 10 Профил на Xintu СУПЕР
    Xintu
    Рейтинг: 885 Весело

    [quote#9:"Avgustina"]Хубава слънчева ароматна сладостна вдъхновяваща мечтателна носталгична уютна зареждаща вкусна статия. [/quote]

    +++++++ няма какво да добавя

    Close to the Edge
  11. 11 Профил на Lady  Zeppelin
    Lady Zeppelin
    Рейтинг: 1366 Весело

    До коментар [#8] от "hodounski":
    [quote#8:"hodounski"]Спомени от детството-лято с дъх на сладко от малини и госки ягоди[/quote]
    И на мен ми напомня детството. Няма купешко сладко, което даже отдалеч да напомня домашното.
    Но... си спомням не само яденето, а и брането на черешите, чистенето на костилките, варенето на сладкото.

    Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  12. 12 Профил на Читател
    Читател
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    До коментар [#7] от "xalikarans":

    На тази цитронада, приготвена от цветчета на бъз, баба му казваше сарчовина.

  13. 13 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1243 Неутрално

    До коментар [#12] от "Читател":Зависи, ако не слага лимон.С лимон е цитронада.

  14. 14 Профил на hodounski
    hodounski
    Рейтинг: 2241 Неутрално

    До коментар [#11] от "led_zep.23":

    Колко малко трябва за да е щастлив човек

  15. 15 Профил на t.rex
    t.rex
    Рейтинг: 652 Неутрално

    в краен случай става и със замразени плодове

  16. 16 Профил на Lady  Zeppelin
    Lady Zeppelin
    Рейтинг: 1366 Весело

    До коментар [#14] от "hodounski":
    Не твърдя, че като дете брането и чистенето на плодове ме изпълваше с радост.
    Всеки ден трябваше да бера по една кошница череши, уж за сладко, а баба ми ги раздаваше на приятелките си. И на другия ден, пак; "Хайде, майко, да набереш една кошничка. "

    Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  17. 17 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2362 Весело

    До коментар [#15] от "t.rex":

    Аз правя сладко от малини или боровинки с плодове, купени от пазара. Само желание да не липсва !

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  18. 18 Профил на Тъмносин вирусоносител
    Тъмносин вирусоносител
    Рейтинг: 978 Неутрално


    Най-хубавото сладко е от горски ягоди...

    А от малини може да се използува като естествен антибиотик...

    Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
  19. 19 Профил на aron25
    aron25
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    До коментар [#18] от "Six feet over":
    Веднъж брахме къпини..ама скоро "заспахме" под една сянка)) После вече се беше стъмнило..и..се отказахме, още ме е яд)))

  20. 20 Профил на Тъмносин вирусоносител
    Тъмносин вирусоносител
    Рейтинг: 978 Неутрално

    До коментар [#19] от "aron25":

    Имам култивирана къпина в двора, но дивите са по-хубави...

    Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
  21. 21 Профил на aron25
    aron25
    Рейтинг: 1366 Весело

    [quote#20:"Six feet over"]но дивите са по-хубави...[/quote]
    Така е, особено, ако имат хубави крака и е хубаво времето

  22. 22 Профил на Десен
    Десен
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    [quote#4:"xalikarans"]На два килограма(2кг)плодове, се слага един килиграм(1кг) зАХар[/quote]
    И аз така го знам.
    Ама струва ли си? Килото сладко в Метро е 2.30. Без подсладители и консерванти.

    Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
  23. 23 Профил на Скиорски
    Скиорски
    Рейтинг: 707 Неутрално

    Няма смисъл от лимонтозу. Все пак това е консервант. Всъщност доколкото знам служи за да не се захароса сладкото. Може спокойно да се замени с 1 ч.л. лимонов сок. Пробвал съм сладко от ягоди без лимонтозу и без лимон - издържа почти година и нищо му нямаше. Захарта е половината от цялото количество(1:1), но ако плодовете са достатъчно сладки може да се намали до 35-40 %. Въпрос на преценка.
    За предпочитане е кроасаните и сладоледа да са също домашно приготвени! А не като тези на снимката купешки !

  24. 24 Профил на Скиорски
    Скиорски
    Рейтинг: 707 Неутрално

    Обезателно пробвайте да направите сладко от праскови или от нектарини. Макар че става по-скоро като мармалад е страхотно и го няма никъде по магазините. Само не го преварявайте - трябва да си остане с хубав нежен жълто-оранжев цвят

  25. 25 Профил на tralala2010
    tralala2010
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Страхотно сладко, на човек му иде да прибере бурканите за зимата и да извади бирата от хладилника.

  26. 26 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1575 Неутрално

    До коментар [#24] от "Скиорски":

    И прасковите по-добре да са белени и не презрели.

  27. 27 Профил на Lady  Zeppelin
    Lady Zeppelin
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    До коментар [#5] от "xalikarans":
    Исках да ти пиша плюс, а ръката ми се плъзна и без да искам те докладвах на модератора. Понякога я правя тази глупост.

    До модератора: беше неволна грешка.

    Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  28. 28 Профил на Mai Tai
    Mai Tai
    Рейтинг: 1359 Неутрално

    Хм, едно лято пробвах да направя сладко от череши - резултатът беше толкова гъсто и лепкаво сладко, че спокойно можеше да се ползва за самостоятелно вадене на зъби

  29. 29 Профил на Avgustina
    Avgustina
    Рейтинг: 652 Неутрално

    Майка ми направи преди две седмици сладко от вишни... божествено. Но много трябва да се внимава да не останат костилки, от опит го казвам. Важното при сладката е да не се преваряват и да стават на клей, че и втвърдена смола. Защото след като се дръпнат от огъня се сгъстяват още повече. Важен индикатор е цветът - трябва да се запази свеж.

    Ах, мой мили Августин...
  30. 30 Профил на pariah
    pariah
    Рейтинг: 699 Весело

    Таз неделна сутрин на двора под асмата таман хапнахме пържени филиики със сладко домашмо от вишни... И от бели череши..ааммммм
    Беше повече от добре.

    - A witty saying proves nothing. Voltaire
  31. 31 Профил на Тsonkooo
    Тsonkooo
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    По-добре мед.

  32. 32 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 922 Неутрално

    'Готови в очакване на всички онези закуски с кроасани, палачинки, мекици, бухти, препечени филийки и сладолед, които тепърва предстои да бъдат изядени....'

    ..и които ще ви приближават с бърза стъпка към Америка, ако не в друго, то поне в килограмите.

    Като дете съм помагала в правенето на зимнина, но нито тогава, нито сега обичам сладка, мармалади и други подобни скъпи начини за съсипване на плодовете.

  33. 33 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 877 Неутрално

    До коментар [#32] от "princess_x":

    Принцесо, ако те е страх, да имаш кило в повече, то не е заради сладкото и филийки, кроасани, палачинки бухти, а защото хората ги употребяват когато не са гладни.

    Хапвай понякога, няма лошо. Може да те харесат повече.

  34. 34 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 877 Неутрално

    Иначе пресните плодове затова са пресни, за да се употрбят за храна свежи с малко захар и кисело мляко охладени за няколко часа без да си губят от витамините и полезните съставки.

    Боровинки, капини, малини ,ягоди и т.н...

    Който ги обича по-сладки да си ги приготви с мед.

    Сладката и конфитюрите са за по една лъжичка, щото ако омахаш едно бурканче със 4-5 пържени филии вече си друг, по-дебел човек.

  35. 35 Профил на dissident
    dissident
    Рейтинг: 390 Неутрално

    "Лятото е идеалното време да извадите дълбоките тенджери, да наберете с децата малини, боровинки и къпини, да откъснете ябълки и кайсии или просто да си купите любимите плодове от пазара."
    Ирина, съветите ти ми звучат като съветите на Бойко, всеки да си сади картофи.

  36. 36 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 922 Неутрално

    До коментар [#33] от "convince":

    Не ям сладка и кроасани не защото ме е страх от повече килограми, а чисто и просто, защото не ми харесват. Иначе аз съм шоколадохолик. Храни с високо съдържание на захар би трябвало максимално да се избягват, защото самият сладък вкус те кара да ядеш повече (а като се прибавят и мазнините, става още по-страшно) и ти е нужна много силна воля, за да спреш. Затова от шоколадите е за предпочитане натуралният, с какаов процент над 70 - от него ти е достатъчно едно малко парченце, за да те насити.

  37. 37 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 877 Неутрално

    До коментар [#35] от "dissident":

    Това си е направо антиправителствена статия против насоките за самозадоволяване с картофи и мас.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #