Пълнозърнеста пица за малки и големи

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (24)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 2864 Весело

    само една препоръка - босилекът да е пресен . иначе прекрасно предложение но вече метнах пържолките по ловджийски . Може би довечера !

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  2. 2 Профил на Гита Ог
    Гита Ог
    Рейтинг: 996 Неутрално

    Изглежда интересно!

    Вещица от Овнерог
  3. 3 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1391 Весело

    Обичам пица

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  4. 4 Профил на TAC
    TAC
    Рейтинг: 340 Весело

    До коментар [#3] от "VеnRus 2008":

    С бира!

    rock n' roll is king!
  5. 5 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2421 Неутрално

    Прекрасна идея! Единствената моя промяна би била да заменя босилека със смес от мащерка и риган.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  6. 6 Профил на Grizacha ot Razgrad
    Grizacha ot Razgrad
    Рейтинг: 561 Любопитно

    Има още една тънкост.Вместо вода да се използва бира за тестото.

  7. 7 Профил на Orchid
    Orchid
    Рейтинг: 563 Весело

    До коментар [#3] от "VеnRus 2008":

    Аз също, но някой да ми я направи. На мен не ми се получава

  8. 8 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1391 Весело

    До коментар [#7] от "Orchid":

    Винаги държа замразени блатове за пица в камерата, когато ме домързи да готвя, просто ги вадя, мятам отгоре квото имам в хладикника, после във фурната и готово. Досега не съм месила, но ще се пробвам, пък каквото стане.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  9. 9 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1391 Неутрално

    До коментар [#4] от "TAC":

    Бира през лятото. През зимата - червено винце.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  10. 10 Профил на Tracia
    Tracia
    Рейтинг: 1391 Неутрално

    [quote#6:"mentra65"]Вместо вода да се използва бира за тестото.[/quote]


    Виж това е наистина интересно. Ще пробвам.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  11. 11 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2421 Весело

    До коментар [#9] от "VеnRus 2008":

    Миналата неделя и аз препоръчах чаша розе с приготвената рецепта, но колега ме смъмри, че пишем под статия, част от "Детски дневник"...

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  12. 12 Профил на Ганий
    Ганий
    Рейтинг: 395 Неутрално

    Цитат: Нужни продукти: за тестото – 250 г пълнозърнесто брашно, 1 ч.л. суха мая, 1 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин, 6 с.л. топла вода; за гарниране – 3 с.л. доматено пюре, 150 г кашкавал, сух босилек; за украса – мариновани или пресни гъби, тиквичка, морков, червена чушка, маслини.
    ---
    Даже моето ОСТРО суровоядно-вегетаринско око не намери за какво да промърмори относно продуктите... Ако трябва да сме капризми може да се уточни - дамотеното пюре да е домашно, кашкавалът да не лъщи от свинска мас (макар тя да е полезна през зимата), гълите - някои култури се отнасят с подозрение към тях (индийците - щото били всъщност плесен, което не отговаря на техните специфични и високи изисквания към храната), но аз обичам гъби и т.н. - забележки с елементи на известна дребнавост, тъй да се каже
    Съгласен съм, че босилекът може и да е пресен - даже е препоръчително...
    Защо да се заменя той (босилекът) с мащерка и риган, като трите подправки биха могли да бъдат букет... Даже три подправки ми се струват твърде оскъдни, да не кажа недостатъчни, за каквото и да е ястие...
    и т.н.

    Разтурям колоквиума!
  13. 13 Профил на Ганий
    Ганий
    Рейтинг: 395 Неутрално

    [quote#12:"Ганий"]гълите [/quote]

    гъБите

    Не дават чиляк да се поправи и това е...
    В казармата, дори като новобранци, разрешаваха да се поправим - тук - не, та не!!!

    Разтурям колоквиума!
  14. 14 Профил на Ганий
    Ганий
    Рейтинг: 395 Неутрално

    Моят Аскетски Обяд...
    (1) бяла, черна, червена ряпа; червено цвекло, целина (глава), моркови,
    (2) цикория, селъри, карфиол, спанак (пресен)
    (3) бяло, червено, китайско зеле
    (4) магданоз, копър (пресни), джинджифил - корен
    (5) лук, праз, чесън
    (6) зехтин, олио, ябълков и винен оцет, сокът на 1 лимон и сокът на 1/4 грейпфрут...

    Разтурям колоквиума!
  15. 15 Профил на Irina
    Irina
    Рейтинг: 1391 Весело

    До коментар [#14] от "Ганий":
    Супер е, но не съм съгласна с чесъна (лука) .
    По същата причина ,като за гъбите ,аюрведа не допуска маята за хляба.Меси се без мая ,само със зехтин ,или ако го пригодим към нашата кухня -със сода за хляб.

  16. 16 Профил на Ганий
    Ганий
    Рейтинг: 395 Неутрално

    [quote#15:"Irina"]но не съм съгласна с чесъна (лука)[/quote]

    Оооооооо, ооооооооо, ооооооо.....
    За чесъна - не го подценявай
    Има два начина, за да се неутрализира в известна степен
    Ако ~1/2 (може и повече) чесън се счука, прибави се сокът на три лимона и престои 20 (двайсетина дни)...
    Ако известно количество чесън се счука и се залее с олио (зехтин) - един пръст над чусновата маса и престои 5-6-7 дена...
    Комбинирам - ту едното, ту другото...
    Отделно - като казвам магданоз (към Моя Аскетски Обяд) да не се разбира едно листенце - а една ГОЛЯМА ВРЪЗКА МАГДАНОЗ...
    Съответно след този Аскетски Обяд се прави внимателно прочистване и дезинфекциране на устната кухина с:
    (1) хладка вода, в която има малко морска сол и сода
    (2) ~една лъжица зехтин и парченце морска сол - изплакване на устната кухина за около 15-20 минути...
    Не се даваме - ей!
    ---
    заб. Здравето - над всичко!

    Разтурям колоквиума!
  17. 17 Профил на Ганий
    Ганий
    Рейтинг: 395 Неутрално

    [quote#16:"Ганий"]Ако ~1/2 (може и повече)[/quote]

    кг (килограма) - т.е. полвин кило

    Разтурям колоквиума!
  18. 18 Профил на Irina
    Irina
    Рейтинг: 1391 Весело

    До коментар [#16] от "Ганий":

    Така ,както си я подкарал и ако детоксидираш периодично ,не ти мърдат мин. 120 год. активен живот ..особено и ако правиш физически упражнения (йогата е най-доброто)

  19. 19 Профил на l_i_k_a_t_a
    l_i_k_a_t_a
    Рейтинг: 720 Неутрално

    Това което ни вреди много си го обичаме.
    Тая пица с една бира.АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ.

  20. 20 Профил на girl power
    girl power
    Рейтинг: 759 Весело

    Много оригинална идея! Ще я опитам.

    Самотата обливаше сърцето ми
  21. 21 Профил на girl power
    girl power
    Рейтинг: 759 Неутрално

    До коментар [#19] от "l_i_k_a_t_a":

    Уф, с кока-кола или айран.

    Самотата обливаше сърцето ми
  22. 22 Профил на Dragoslava
    Dragoslava
    Рейтинг: 1170 Неутрално

    Вкусно и красиво.

  23. 23 Профил на Ганий
    Ганий
    Рейтинг: 395 Неутрално

    [quote#18:"Irina"]Така ,както си я подкарал и ако детоксидираш периодично ,не ти мърдат мин. 120 год. активен живот ..особено и ако правиш физически упражнения (йогата е най-доброто) [/quote]

    Всичко това си го изпълнявам...
    Даже многократно всеки ден си правя сериозни табачни инхалации - с максимално дълбоко вдишване и енергично издишване...
    Днес походих ~ 4.5 часа и потичах около 0.5 час... Да кажем, грубо, около 25 км... Някои йогийски състояния съм адаптирал към обичайния ми пешеходен начин на живот...
    Но днес търпя и сериозен упрек - едва ли съм медитирал повече от час, при нормални два...
    Тия 120 г. активен живот не са ли твърде малко, а!?

    Разтурям колоквиума!
  24. 24 Профил на Dragoslava
    Dragoslava
    Рейтинг: 1170 Неутрално

    До коментар [#23] от "Ганий":

    Йога-тютюнопушач.





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #