Заешко със сабайон и аспержи

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (27)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5672 Неутрално

    Този път и снимката не ми хареса.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  2. 2 Профил на sylt
    sylt
    Рейтинг: 225 Неутрално

    80гр. пепел от въглища, един лилав картоф и едно заешко сърце.
    Звучи като вуду рецепта.

  3. 3 Профил на karatista
    karatista
    Рейтинг: 239 Весело

    Още един лайфкоуч с рецепта. Тази рубрика от известно време не е точно кулинарна май

    We Do This NOT Because It Is Easy, But Because We Thought It Would Be Easy!
  4. 4 Профил на foxa5
    foxa5
    Рейтинг: 225 Неутрално

    На фона на предишните изгъзици, това може даже и да става за ядене. 😁

  5. 5 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 442 Весело

    До този момент трябваше да оставяме по 200 лева в хранителния отдел на МЕТРО за всяка рецепта. Вече и за въглища ни пращат. Не мога просто...

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  6. 6 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3823 Весело

    Задръжте малко де, още не сме приготвили предната рецепта!? Като гледам, и за тази ще трябва една седмица...

    "Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБ
  7. 7 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 742 Весело

    До коментар [#2] от "sylt":
    "Звучи като вуду рецепта."

    Е, хайде сега...😉
    Уверявам те, че не е!

    А по днешното предложение: подозрително зачести присъствието на дългоушко в шефската кухня. Не хапвахме ли заек с естрагон и коприва миналата седмица? Да нямат зайчарник шефовете?

  8. 8 Профил на CINZANO
    CINZANO
    Рейтинг: 652 Весело

    Да нямат зайчарник шефовете?
    —цитат от коментар 7 на voodoo_child


    Тц, има излишък на заешко в Метро.

    Мома, събори Альошата!
  9. 9 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 724 Весело

    Божее.Ами ако не ни се намира лилав картов,пепел от въглища,шалот,прошуто,бял пипер,тогава за да не изхвърляме заека го правим с лук,моркови,чесън,дафинов лист,бахар и винце във фурната и наздраве.

  10. 10 Профил на КретенКилър
    КретенКилър
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Ма другари, айде по-сериозно. 9 коментара и още никой не ни е информирал баба му дали го е готвила тва или не...

    "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
  11. 11 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 8 Любопитно

    Рецептата е прекрасна,и тва си го приготвям поне веднъж месечно!
    За съжаление не ми достигат копейките и замествам заека с некоя улична котка.

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  12. 12 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 755 Неутрално

    Това изглежда ядливо , за разнообразие !
    Поздравления !

  13. 13 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 442 Любопитно

    Ма другари, айде по-сериозно. 9 коментара и още никой не ни е информирал баба му дали го е готвила тва или не...
    —цитат от коментар 10 на КретенКилър


    Днес Ибряма да не е доброволец да чисти килимчетата в джамията, че ти го заместваш да оплюеш ганювците под статията за рецептата?
    Между другото баба ми готвеше много заек, докато дядо ми беше ловджия и носеше, но всичките рецепти си заминаха с нея. Рубриката би била много полезна, ако дава смислени рецепти за по-малко популярни меса и продукти, които обаче наистина си ги има и се ползват традиционно в България (като заешко, пуешко, овнешко, кокошка, различни речни риби и т.н.), обаче много хора като мен нямат идея как да ги приготвят, а не им се търси в интернет.

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  14. 14 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 528 Неутрално

    Аспержи защо е в множествено число? Виждам тъкмо половин брой на снимката.

    А талятеле със сос от заешко и зелени аспержи е нещо добре познато. Спомням си едно ресторантче в Пиза...

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  15. 15 Профил на yanne@abv.bg
    *****
    Неутрално

    Тпва вечерята ма нашия доайен-Норман Гранц ли е??

  16. 16 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1005 Весело

    "...лилав картоф в "мъртво" тесто..."

    Мммм... харесва ми! Звучи зловещо! Почти си го представих, само не карайте да го изям :)

  17. 17 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 8 Любопитно

    "...лилав картоф в "мъртво" тесто..."Мммм... харесва ми! Звучи зловещо! Почти си го представих, само не карайте да го изям :)
    —цитат от коментар 16 на areta


    Лилав картоф, не е проблем!
    Иван Костов и женераль Атанасов си ги отглеждат в градинките!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  18. 18 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 528 Неутрално

    Освен това предполагам, че не става дума за кюмюр (Гретето може да спи спокойно), а за активен въглен -- както в хляба "черно слънце", който продаваха в Лидл. Т.е., те продаваха, а Ганчо не купуваше, и с право. Полезно е да се взема въглен от време на време, защото пречиства храносмилателната система. Но, сложен в храната, е по-скоро изгъзица, защото заедно с отровите неутрализира и хранителните съставки в заека, аспержите и какво още беше. А ако се взема прекалено често, ще увреди храносмилането.

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  19. 19 Профил на venciч
    venciч
    Рейтинг: 414 Неутрално

    Келнер, няма ли таратор в менюто? – Има, просто вече се казва „Свеж детокс коктейл с хидратираща краставица и натурален йогурт “!

    I use 🇵🇸 🇹🇷 to wipe my ass
  20. 20 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 28 Неутрално

    До коментар [#13] от "Тюфлекчия":

    Да ти предложа моя интерпретация на темата. Печурлите, дреболиите на заека и 1-2 резенчета предварително накисната сушена манатарка се задушават в масло. Смесва се със сотирания спанак, добавят се хлебни трохи или галета. Овкусеният заек се пълни със сместа и се зашива. Увива се с пушен бекон - при възможност с повечко сланинка. Слага с на решетка и в тавата се налива бяло вино и водата от манатарките. Пече се с фолио, Когато е точти готово фолиото се маха, намазва се с масло и червен пипер и се допича до златисто. Поднася с гарнитура и вино по избор. При мен, докато го сговя родата вече е дошла на гости...
    А баба ми го готвеше на попска яхния, но аз нямам нерви да беля половин килограм арпаджик...

    Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
  21. 21 Профил на z_axis
    z_axis
    Рейтинг: 836 Неутрално

    До коментар [#9] от "chicago514":

    "Божее.Ами ако не ни се намира лилав картов,пепел от въглища,"

    Най-нормално е да не ти се намира нищо от съставките. Видях голям зор с намирането на всичко, но най-вече на пепелта от въглища.
    Както и да е, спаси ме приятел от Перник, който в жапката на Голфа винаги има пепел от лигнитни, черни, кафяви, дървени въглища, точно за извънредни случаи като този.

  22. 22 Профил на z_axis
    z_axis
    Рейтинг: 836 Неутрално

    До коментар [#10] от "КретенКилър":

    "Ма другари, айде по-сериозно. 9 коментара и още никой не ни е информирал баба му дали го е готвила тва или не..."

    Хората се бъзикат, а ти в стремежа си да си оригинален си написал коментар, който стои като кръпка. И си в първите редове на колонката започваща с У.

  23. 23 Профил на kashpirovska
    kashpirovska
    Рейтинг: 442 Весело

    80гр. пепел от въглища, един лилав картоф и едно заешко сърце. Звучи като вуду рецепта.
    —цитат от коментар 2 на sylt

    Може би ме чуха на улицата чак ,като се хиля!

    Дневник-токсичният сайт
  24. 24 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 442 Весело

    До коментар [#20] от "Nil satis nisi optimum":

    Добре звучи - ще го пробвам. Благодаря!

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  25. 25 Профил на kilgore СУПЕР
    kilgore
    Рейтинг: 212 Весело

    До коментар [#20] от "Nil satis nisi optimum":

    Рецептата ти звучи толкова вкусно, че искам да се оженя/омъжа за теб!

    'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
  26. 26 Профил на ffj42622383
    ffj42622383
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#10] от "КретенКилър":


    Ма другари, айде по-сериозно. 9 коментара и още никой не ни е информирал баба му дали го е готвила тва или не...
    —цитат от коментар 10 на КретенКилър


    Баба ми го правеше. Но традиционно с даши и мирин. Още си спомням как се палеше, когато съседката леля Цеца, пълна профанка, спаред баба ми, казваше, че пропуска мирина. Не съм сигурна за рагуто от аспержи. Баба ми казваше, че има много значения този термин, едно от тях било нещо, накълцано на дребно. Та тук не гарантирам точност. Нека спец-готвача каже.

    До: chicago514 - право в десятката. Също така заека правя с цели лукчета, по-дребни, в кахлен гювеч, с бахар, дафинов лист и черен пипер. И вино. Другата ми баба му викаше на това "чомлек", щото беше забравила френското наименование.

  27. 27 Профил на ffj42622383
    ffj42622383
    Рейтинг: 8 Неутрално

    ПП
    Всъщност коментарът ми е и до Nil satis nisi optimum, с +++





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #