За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
penetrating
Рейтинг: 5672 НеутралноТози път и снимката не ми хареса.
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertsylt
Рейтинг: 225 Неутрално80гр. пепел от въглища, един лилав картоф и едно заешко сърце.
Звучи като вуду рецепта.
karatista
Рейтинг: 239 ВеселоОще един лайфкоуч с рецепта. Тази рубрика от известно време не е точно кулинарна май
We Do This NOT Because It Is Easy, But Because We Thought It Would Be Easy!foxa5
Рейтинг: 225 НеутралноНа фона на предишните изгъзици, това може даже и да става за ядене. 😁
Тюфлекчия
Рейтинг: 442 ВеселоДо този момент трябваше да оставяме по 200 лева в хранителния отдел на МЕТРО за всяка рецепта. Вече и за въглища ни пращат. Не мога просто...
Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!hamiltonf
Рейтинг: 3823 ВеселоЗадръжте малко де, още не сме приготвили предната рецепта!? Като гледам, и за тази ще трябва една седмица...
"Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБvoodoo_child
Рейтинг: 742 ВеселоДо коментар [#2] от "sylt":
"Звучи като вуду рецепта."
Е, хайде сега...😉
Уверявам те, че не е!
А по днешното предложение: подозрително зачести присъствието на дългоушко в шефската кухня. Не хапвахме ли заек с естрагон и коприва миналата седмица? Да нямат зайчарник шефовете?
CINZANO
Рейтинг: 652 ВеселоТц, има излишък на заешко в Метро.
Мома, събори Альошата!
chicago514
Рейтинг: 724 ВеселоБожее.Ами ако не ни се намира лилав картов,пепел от въглища,шалот,прошуто,бял пипер,тогава за да не изхвърляме заека го правим с лук,моркови,чесън,дафинов лист,бахар и винце във фурната и наздраве.
КретенКилър
Рейтинг: 8 НеутралноМа другари, айде по-сериозно. 9 коментара и още никой не ни е информирал баба му дали го е готвила тва или не...
"Умнокрасиви": термин, използван от руското посолствоПлатон Фъшкиев
Рейтинг: 8 ЛюбопитноРецептата е прекрасна,и тва си го приготвям поне веднъж месечно!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.За съжаление не ми достигат копейките и замествам заека с некоя улична котка.
sin mi
Рейтинг: 755 НеутралноТова изглежда ядливо , за разнообразие !
Поздравления !
Тюфлекчия
Рейтинг: 442 ЛюбопитноДнес Ибряма да не е доброволец да чисти килимчетата в джамията, че ти го заместваш да оплюеш ганювците под статията за рецептата?
Между другото баба ми готвеше много заек, докато дядо ми беше ловджия и носеше, но всичките рецепти си заминаха с нея. Рубриката би била много полезна, ако дава смислени рецепти за по-малко популярни меса и продукти, които обаче наистина си ги има и се ползват традиционно в България (като заешко, пуешко, овнешко, кокошка, различни речни риби и т.н.), обаче много хора като мен нямат идея как да ги приготвят, а не им се търси в интернет. Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
Един вампир броди из Европа
Рейтинг: 528 НеутралноАспержи защо е в множествено число? Виждам тъкмо половин брой на снимката.
Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)А талятеле със сос от заешко и зелени аспержи е нещо добре познато. Спомням си едно ресторантче в Пиза...
*****
НеутралноТпва вечерята ма нашия доайен-Норман Гранц ли е??
areta
Рейтинг: 1005 Весело"...лилав картоф в "мъртво" тесто..."
Мммм... харесва ми! Звучи зловещо! Почти си го представих, само не карайте да го изям :)
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 ЛюбопитноЛилав картоф, не е проблем!
Иван Костов и женераль Атанасов си ги отглеждат в градинките! И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Един вампир броди из Европа
Рейтинг: 528 НеутралноОсвен това предполагам, че не става дума за кюмюр (Гретето може да спи спокойно), а за активен въглен -- както в хляба "черно слънце", който продаваха в Лидл. Т.е., те продаваха, а Ганчо не купуваше, и с право. Полезно е да се взема въглен от време на време, защото пречиства храносмилателната система. Но, сложен в храната, е по-скоро изгъзица, защото заедно с отровите неутрализира и хранителните съставки в заека, аспержите и какво още беше. А ако се взема прекалено често, ще увреди храносмилането.
Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)venciч
Рейтинг: 414 НеутралноКелнер, няма ли таратор в менюто? – Има, просто вече се казва „Свеж детокс коктейл с хидратираща краставица и натурален йогурт “!
I use 🇵🇸 🇹🇷 to wipe my assNil satis nisi optimum
Рейтинг: 28 НеутралноДо коментар [#13] от "Тюфлекчия":
Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!Да ти предложа моя интерпретация на темата. Печурлите, дреболиите на заека и 1-2 резенчета предварително накисната сушена манатарка се задушават в масло. Смесва се със сотирания спанак, добавят се хлебни трохи или галета. Овкусеният заек се пълни със сместа и се зашива. Увива се с пушен бекон - при възможност с повечко сланинка. Слага с на решетка и в тавата се налива бяло вино и водата от манатарките. Пече се с фолио, Когато е точти готово фолиото се маха, намазва се с масло и червен пипер и се допича до златисто. Поднася с гарнитура и вино по избор. При мен, докато го сговя родата вече е дошла на гости...
А баба ми го готвеше на попска яхния, но аз нямам нерви да беля половин килограм арпаджик...
z_axis
Рейтинг: 836 НеутралноДо коментар [#9] от "chicago514":
"Божее.Ами ако не ни се намира лилав картов,пепел от въглища,"
Най-нормално е да не ти се намира нищо от съставките. Видях голям зор с намирането на всичко, но най-вече на пепелта от въглища.
Както и да е, спаси ме приятел от Перник, който в жапката на Голфа винаги има пепел от лигнитни, черни, кафяви, дървени въглища, точно за извънредни случаи като този.
z_axis
Рейтинг: 836 НеутралноДо коментар [#10] от "КретенКилър":
"Ма другари, айде по-сериозно. 9 коментара и още никой не ни е информирал баба му дали го е готвила тва или не..."
Хората се бъзикат, а ти в стремежа си да си оригинален си написал коментар, който стои като кръпка. И си в първите редове на колонката започваща с У.
kashpirovska
Рейтинг: 442 ВеселоМоже би ме чуха на улицата чак ,като се хиля!
Дневник-токсичният сайт
Тюфлекчия
Рейтинг: 442 ВеселоДо коментар [#20] от "Nil satis nisi optimum":
Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!Добре звучи - ще го пробвам. Благодаря!
kilgore
Рейтинг: 212 ВеселоДо коментар [#20] от "Nil satis nisi optimum":
'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)Рецептата ти звучи толкова вкусно, че искам да се оженя/омъжа за теб!
ffj42622383
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#10] от "КретенКилър":
Баба ми го правеше. Но традиционно с даши и мирин. Още си спомням как се палеше, когато съседката леля Цеца, пълна профанка, спаред баба ми, казваше, че пропуска мирина. Не съм сигурна за рагуто от аспержи. Баба ми казваше, че има много значения този термин, едно от тях било нещо, накълцано на дребно. Та тук не гарантирам точност. Нека спец-готвача каже.
До: chicago514 - право в десятката. Също така заека правя с цели лукчета, по-дребни, в кахлен гювеч, с бахар, дафинов лист и черен пипер. И вино. Другата ми баба му викаше на това "чомлек", щото беше забравила френското наименование.
ffj42622383
Рейтинг: 8 НеутралноПП
Всъщност коментарът ми е и до Nil satis nisi optimum, с +++