Мляко

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (40)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Deaddark
    Deaddark
    Рейтинг: 1390 Любопитно

    Дека е млекото?

  2. 2 Профил на Deaddark
    Deaddark
    Рейтинг: 1390 Весело

    Как се казва тАп чиляк, дето вапреки туй ока:


    Тапиока.

  3. 3 Профил на Deaddark
    Deaddark
    Рейтинг: 1390 Весело

    Почвам го - тъкмо утре за закуска е готово. Отивам да паля генератора в мазето, че да не спре тока в подходящия момент.

    И един важен въпрос - влияе ли на вкуса ако бъркам с дървена лъжица или алуминиева?

  4. 4 Профил на loreth
    loreth
    Рейтинг: 164 Неутрално

    А как се казва заблуден човек опитващ се да трупа виртуални точки с безмислени коментари... погледнете по-горе :)

    На мераклийте за рецептата само мога да завиждам за... мотивацията :)

  5. 5 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 1178 Весело

    До коментар [#3] от "Deaddark":

    ЕДВА ЛИ ?!
    По-добре гледай тенджерата да е от скъпите, с дебело дъно...:)

    [email protected]
  6. 6 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 1178 Любопитно

    До коментар [#3] от "Deaddark":

    И чинията - погледни снимката - задължително , да е по-скъпа от манджата вътре !

    [email protected]
  7. 7 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 1178 Весело

    До коментар [#4] от "loreth":

    Аз предпочитам да си забъркам едно мляко с грис, парченца ябълки / може и зрънца грозде/ с канела и захар и да се не мъча с тая рецепта...:)

    [email protected]
  8. 8 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 8 Любопитно

    Тоз Йонко Дяков требе да е вилик българин!
    Вместо да вари мляко,по-добре да го пратим да лобира за некой завод за автомобили!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  9. 9 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5672 Весело

    (Весело) Реших да избера съд 5х7 см (по-малък е от този с английските мерки, както е препоръчано) обаче не ми се събира сместа, Какво да правя?
    (сериозно) Изглежда добре, звучи добре, може и на вкъс да е супер :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  10. 10 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1412 Весело

    Доста семпло , можеше да се плейтне с ноктите от вчера, едва ли са ги изяли клиентите

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  11. 11 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 1178 Весело

    До коментар [#9] от "penetrating":

    Може, ама аман от тая рубрика с ''модерни рецепти'':)

    [email protected]
  12. 12 Профил на Phaeton.
    Phaeton.
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    Току - що закусих мляко с малко корнфлейкс/ за сгъстяване /, мюсли с ядки, сушени плодове, лъжичка мед, лъжица чия и кокосово брашно.
    Сместа се приготвя от вечерта и след като изстине се слага в хладилник.
    На сутринта поръсвам с парченца пресен ананас или грейпфрут!

    Приготовлението отнема общо десетина минути.

  13. 13 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Току - що закусих мляко с малко корнфлейкс/ за сгъстяване /, мюсли с ядки, сушени плодове, лъжичка мед, лъжица чия и кокосово брашно.Сместа се приготвя от вечерта и след като изстине се слага в хладилник.На сутринта поръсвам с парченца пресен ананас или грейпфрут!Приготовлението отнема общо десетина минути.
    —цитат от коментар 12 на faeton.


    Да,ама ти не си вилик българин кат Йонко Дяков!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  14. 14 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 1178 Неутрално

    До коментар [#13] от "Платон Фъшкиев":

    Я някой по-млад да сметне ., колко струва тази чинийка -закуска, че аз половината проукти - не им знам цените??

    [email protected]
  15. 15 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 1178 Весело

    До коментар [#13] от "Платон Фъшкиев":

    300 г маракуя от сърцевината
    300 мл кокосово мляко
    100 г кафява заха
    100 г тапиока
    1 пръчка канела
    ????????????????????

    [email protected]
  16. 16 Профил на Deaddark
    Deaddark
    Рейтинг: 1390 Неутрално

    До коментар [#4] от "loreth":

    При положение че по дефоулт профил има 600 точки, да имаш по-малко, значи имаш два профила поне - Дневник може и да излъжеш, но платформата на Гугъл, върху която стои сайта им - не. И не те видях да мрънкаш за хората с 8-10+ К рейтинг, ама нали са тролчета кат' теб - подкрепяте се. Иначе е много умно да кръстиш "Мляко" подобно кулинарно произв... недоразумение. По му отива "Млечен тапиока" - звучи някак български, някак традиционно - традиционно български - не е като "Милк тапиока" дето ще кажат англофилите.

  17. 17 Профил на Deaddark
    Deaddark
    Рейтинг: 1390 Неутрално

    До коментар [#9] от "penetrating":

    Намажи я на филии.

  18. 18 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 8 Любопитно

    След рецептите, Гълъб,Рози,Морков и Мляко, ако може и една рецепта Куче!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  19. 19 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5672 Весело

    До коментар [#11] от "може да не се чете, но аз не бих го правил...

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  20. 20 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5672 Весело

    До коментар [#17] от "Deaddark":


    :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  21. 21 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 639 Любопитно

    Дайте една рецепта за хубава попара —с мляко или с чай и масло или с вода и сирене или суха попара!

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  22. 22 Профил на Deaddark
    Deaddark
    Рейтинг: 1390 Весело

    До коментар [#18] от "Платон Фъшкиев":

    Оригинална рецепта "Кочи" от чеф Мрак:

    Вземате едно куче и му сипвате 100 грама гранули с есенция по избор за ядене - след като изяде 65.7 грама, вземате останалото.
    Необходими допълнителни продукти:
    1. Каса бира (която я пращате на мен, че ми трябва - иначе ще ви проклина и няма да стане рецептата)
    2. Печено пиле на грил (пак го пращане на мен, вече знаете защо)
    3. Купичка за кучешка храна - да сложите остатъка от 34.3 грама в нея.

    Давате остатъка в новата купичка на кучето. После отивате и си правите мусака.


    Рецепта за Мусака:
    105гр. ананас
    33.5 грама авокадо
    4.7гр. тогараши
    4.3(3)гр. тапиока
    800гр. ярма
    Добавки по избор - всичко, което се купува с пари. Бъркате с бетонобъркачката или с дрелката (с четката за чистене), после изливате плавно в тоалетната, за да не се запуши и си сипвате нещо за пиене с мезе. Наздраве. Стого препоръчително е да не изпълните нищо от двете рецепти. И от тази на "Мляко" също.

  23. 23 Профил на juk
    juk
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Ако една рецепта е с по-малко от 30 съставки, не мия фали!

  24. 24 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 1412 Неутрално

    До коментар [#21] от "DDR":

    И как да я кръстим ? Антре за деня?

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  25. 25 Профил на Трак
    Трак
    Рейтинг: 0 Неутрално

    Мляко

  26. 26 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1575 Неутрално

    Това е един обикновен яйчен крем, с по-малко яйца и повече брашно, за да може да го нагъне после. Мога да ви кажа какъв е на вкус - нишестен, колкото и ванилия и канела да има из него.
    Аз бих сложила стафиди вътре, може би да стане по-добро.

  27. 27 Профил на Селс китари КАТ
    Селс китари КАТ
    Рейтинг: 12 Неутрално

    "Мляко" е пълното име на тази авторска рецепта на Йонко Дяков" - а как е съкратеното име?

    Вече няма да обиждам
  28. 28 Профил на Надежда
    Надежда
    Рейтинг: 1575 Неутрално

    Метро дават награда Тесла...

  29. 29 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 639 Неутрално

    До коментар [#24] от "дерибеев":

    Милк брай авек брот 😉

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  30. 30 Профил на Stan Todorov
    Stan Todorov
    Рейтинг: 225 Неутрално

    До коментар [#21] от "DDR":

    Аз ще ти кажа рецепта за попара която ядох миналата зима всяка сутрин в продължение на 7 седмици за закуска в Тунис и е проста и уникална. Сваряваш нахут в тенджера с малко чесън и кимион докато нахута е напълно сварен. Взимаш една купа (това е купата от която ще ядеш) и натрошаваш хляб на малки парчета в купата докато е 2/3 пълна (може и стар хляб). С черпак взимаш от варения нахут и от бульона от нахута и сипваш върху хляба докато хубаво се напои с бульона. Отгоре се слагат подправки (черен пипер, кимион, може и трапезна чубрица), каперси, паста от люти чушки (нарича се хариса в Тунис, има и подобни като Самбал или ако не се намира под формата на паста, сложете лют пипер като счукани люти чушки ), още се добавят 2-3 лъжици зехтин и едно сурово яйце (което като се разбърка в горещия бульон бързо се стяга). Така се сервира, преди ядене се разбърква. Отгоре би могло да се добавят още начукан на каша чесън и кориандър или магданоз.Супер е и в Тунис се яде навсякаде и се нарича Лаблаби. Ето и снимка.

    https://www.google.com/search?q=lablabi&safe=active&prmd=imvn&sxsrf=ACYBGNRPM6U2o13rSNIBAKgqzr66RYlzCw :1574589137366&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiclMzRyYLmAhVEuqQKHQ82Ao8Q_AUoAXoECAoQAQ#imgrc=vnneOf93JJy6qM

  31. 31 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 639 Неутрално

    До коментар [#30] от "Stan Todorov":

    +++
    Благодаря

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  32. 32 Профил на Bob
    Bob
    Рейтинг: 8 Весело

    Тва нЕма да го 'апнем, камо ли да го готвим...
    Бтв фотото да не е от друга рецепта, тва мяза на кускус с малинов сироп, скариди, с украса минзухарчета

    ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
  33. 33 Профил на ТумбаЛумба
    ТумбаЛумба
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Още една рецепта, и направо ще ни откаже от яденето.

  34. 34 Профил на ART
    ART
    Рейтинг: 225 Неутрално

    2300 гр. продукти. Това за колко човека е порция? Като гледам снимката - към 100 гр. Значи за поне 20. Трябва да поканя и роднините.

  35. 35 Профил на Phaeton.
    Phaeton.
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    До коментар [#30] от "Stan Todorov":

    Чесън на закуска и после осмърдяваш всички нещастници около теб!

  36. 36 Профил на bramasole СУПЕР
    bramasole
    Рейтинг: 2362 Неутрално

    До коментар [#15] от "karabastun":

    Мда-а... кокосов орех, маракуя, маниока - все изконно български плодове. :)
    Намирам за нелогично указанието "Докато кремът бълбука, въртете тавата от всички страни, като се опитвате да обхванете всички страни и ъгълчета." До тази рецепта се препоръчваха най-различни уреди от професионалната кухня, а сега се указва да въртим тавата в/у котлона.
    Луда работа.

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
  37. 37 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2230 Неутрално

    Мисля че тази рецепта ще ми хареса.

    Sic semper evello mortem tyrannis - California Über Alles
  38. 38 Профил на SS
    SS
    Рейтинг: 1379 Весело

    Живеем във времена на фондю, суши и сен жак, а аз продължавам да обичам, сърми, мусака и пълен пипер!
    Мойта простотия край няма !!!

  39. 39 Профил на Phaeton.
    Phaeton.
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    Живеем във времена на фондю, суши и сен жак, а аз продължавам да обичам, сърми, мусака и пълен пипер!Мойта простотия край няма !!!
    —цитат от коментар 38 на SS


    Щот не си метросексуален!

  40. 40 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1005 Весело

    До коментар [#38] от "SS":

    "а аз продължавам да обичам, сърми, мусака и пълен пипер!"

    И мъжът ми също :)





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация

Още по темата

Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #