За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
Deaddark
Рейтинг: 1390 ЛюбопитноДека е млекото?
Deaddark
Рейтинг: 1390 ВеселоКак се казва тАп чиляк, дето вапреки туй ока:
Тапиока.
Deaddark
Рейтинг: 1390 ВеселоПочвам го - тъкмо утре за закуска е готово. Отивам да паля генератора в мазето, че да не спре тока в подходящия момент.
И един важен въпрос - влияе ли на вкуса ако бъркам с дървена лъжица или алуминиева?
loreth
Рейтинг: 164 НеутралноА как се казва заблуден човек опитващ се да трупа виртуални точки с безмислени коментари... погледнете по-горе :)
На мераклийте за рецептата само мога да завиждам за... мотивацията :)
karabastun
Рейтинг: 1178 ВеселоДо коментар [#3] от "Deaddark":
[email protected]ЕДВА ЛИ ?!
По-добре гледай тенджерата да е от скъпите, с дебело дъно...:)
karabastun
Рейтинг: 1178 ЛюбопитноДо коментар [#3] от "Deaddark":
[email protected]И чинията - погледни снимката - задължително , да е по-скъпа от манджата вътре !
karabastun
Рейтинг: 1178 ВеселоДо коментар [#4] от "loreth":
[email protected]Аз предпочитам да си забъркам едно мляко с грис, парченца ябълки / може и зрънца грозде/ с канела и захар и да се не мъча с тая рецепта...:)
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 ЛюбопитноТоз Йонко Дяков требе да е вилик българин!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.Вместо да вари мляко,по-добре да го пратим да лобира за некой завод за автомобили!
penetrating
Рейтинг: 5672 Весело(Весело) Реших да избера съд 5х7 см (по-малък е от този с английските мерки, както е препоръчано) обаче не ми се събира сместа, Какво да правя?
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert(сериозно) Изглежда добре, звучи добре, може и на вкъс да е супер :)
дерибеев
Рейтинг: 1412 ВеселоДоста семпло , можеше да се плейтне с ноктите от вчера, едва ли са ги изяли клиентите
всеки коментар може и ще бъде използван срещу васkarabastun
Рейтинг: 1178 ВеселоДо коментар [#9] от "penetrating":
[email protected]Може, ама аман от тая рубрика с ''модерни рецепти'':)
Phaeton.
Рейтинг: 1366 НеутралноТоку - що закусих мляко с малко корнфлейкс/ за сгъстяване /, мюсли с ядки, сушени плодове, лъжичка мед, лъжица чия и кокосово брашно.
Сместа се приготвя от вечерта и след като изстине се слага в хладилник.
На сутринта поръсвам с парченца пресен ананас или грейпфрут!
Приготовлението отнема общо десетина минути.
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 НеутралноДа,ама ти не си вилик българин кат Йонко Дяков! И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
karabastun
Рейтинг: 1178 НеутралноДо коментар [#13] от "Платон Фъшкиев":
[email protected]Я някой по-млад да сметне ., колко струва тази чинийка -закуска, че аз половината проукти - не им знам цените??
karabastun
Рейтинг: 1178 ВеселоДо коментар [#13] от "Платон Фъшкиев":
[email protected]300 г маракуя от сърцевината
300 мл кокосово мляко
100 г кафява заха
100 г тапиока
1 пръчка канела
????????????????????
Deaddark
Рейтинг: 1390 НеутралноДо коментар [#4] от "loreth":
При положение че по дефоулт профил има 600 точки, да имаш по-малко, значи имаш два профила поне - Дневник може и да излъжеш, но платформата на Гугъл, върху която стои сайта им - не. И не те видях да мрънкаш за хората с 8-10+ К рейтинг, ама нали са тролчета кат' теб - подкрепяте се. Иначе е много умно да кръстиш "Мляко" подобно кулинарно произв... недоразумение. По му отива "Млечен тапиока" - звучи някак български, някак традиционно - традиционно български - не е като "Милк тапиока" дето ще кажат англофилите.
Deaddark
Рейтинг: 1390 НеутралноДо коментар [#9] от "penetrating":
Намажи я на филии.
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 8 ЛюбопитноСлед рецептите, Гълъб,Рози,Морков и Мляко, ако може и една рецепта Куче!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.penetrating
Рейтинг: 5672 ВеселоДо коментар [#11] от "може да не се чете, но аз не бих го правил...
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertpenetrating
Рейтинг: 5672 ВеселоДо коментар [#17] от "Deaddark":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert:)
DDR
Рейтинг: 639 ЛюбопитноДайте една рецепта за хубава попара —с мляко или с чай и масло или с вода и сирене или суха попара!
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Deaddark
Рейтинг: 1390 ВеселоДо коментар [#18] от "Платон Фъшкиев":
Оригинална рецепта "Кочи" от чеф Мрак:
Вземате едно куче и му сипвате 100 грама гранули с есенция по избор за ядене - след като изяде 65.7 грама, вземате останалото.
Необходими допълнителни продукти:
1. Каса бира (която я пращате на мен, че ми трябва - иначе ще ви проклина и няма да стане рецептата)
2. Печено пиле на грил (пак го пращане на мен, вече знаете защо)
3. Купичка за кучешка храна - да сложите остатъка от 34.3 грама в нея.
Давате остатъка в новата купичка на кучето. После отивате и си правите мусака.
Рецепта за Мусака:
105гр. ананас
33.5 грама авокадо
4.7гр. тогараши
4.3(3)гр. тапиока
800гр. ярма
Добавки по избор - всичко, което се купува с пари. Бъркате с бетонобъркачката или с дрелката (с четката за чистене), после изливате плавно в тоалетната, за да не се запуши и си сипвате нещо за пиене с мезе. Наздраве. Стого препоръчително е да не изпълните нищо от двете рецепти. И от тази на "Мляко" също.
juk
Рейтинг: 225 НеутралноАко една рецепта е с по-малко от 30 съставки, не мия фали!
дерибеев
Рейтинг: 1412 НеутралноДо коментар [#21] от "DDR":
всеки коментар може и ще бъде използван срещу васИ как да я кръстим ? Антре за деня?
Трак
Рейтинг: 0 НеутралноМляко
Надежда
Рейтинг: 1575 НеутралноТова е един обикновен яйчен крем, с по-малко яйца и повече брашно, за да може да го нагъне после. Мога да ви кажа какъв е на вкус - нишестен, колкото и ванилия и канела да има из него.
Аз бих сложила стафиди вътре, може би да стане по-добро.
Селс китари КАТ
Рейтинг: 12 Неутрално"Мляко" е пълното име на тази авторска рецепта на Йонко Дяков" - а как е съкратеното име?
Вече няма да обиждамНадежда
Рейтинг: 1575 НеутралноМетро дават награда Тесла...
DDR
Рейтинг: 639 НеутралноДо коментар [#24] от "дерибеев":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Милк брай авек брот 😉
Stan Todorov
Рейтинг: 225 НеутралноДо коментар [#21] от "DDR":
Аз ще ти кажа рецепта за попара която ядох миналата зима всяка сутрин в продължение на 7 седмици за закуска в Тунис и е проста и уникална. Сваряваш нахут в тенджера с малко чесън и кимион докато нахута е напълно сварен. Взимаш една купа (това е купата от която ще ядеш) и натрошаваш хляб на малки парчета в купата докато е 2/3 пълна (може и стар хляб). С черпак взимаш от варения нахут и от бульона от нахута и сипваш върху хляба докато хубаво се напои с бульона. Отгоре се слагат подправки (черен пипер, кимион, може и трапезна чубрица), каперси, паста от люти чушки (нарича се хариса в Тунис, има и подобни като Самбал или ако не се намира под формата на паста, сложете лют пипер като счукани люти чушки ), още се добавят 2-3 лъжици зехтин и едно сурово яйце (което като се разбърка в горещия бульон бързо се стяга). Така се сервира, преди ядене се разбърква. Отгоре би могло да се добавят още начукан на каша чесън и кориандър или магданоз.Супер е и в Тунис се яде навсякаде и се нарича Лаблаби. Ето и снимка.
https://www.google.com/search?q=lablabi&safe=active&prmd=imvn&sxsrf=ACYBGNRPM6U2o13rSNIBAKgqzr66RYlzCw :1574589137366&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiclMzRyYLmAhVEuqQKHQ82Ao8Q_AUoAXoECAoQAQ#imgrc=vnneOf93JJy6qM
DDR
Рейтинг: 639 НеутралноДо коментар [#30] от "Stan Todorov":
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?+++
Благодаря
Bob
Рейтинг: 8 ВеселоТва нЕма да го 'апнем, камо ли да го готвим...
ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020Бтв фотото да не е от друга рецепта, тва мяза на кускус с малинов сироп, скариди, с украса минзухарчета
ТумбаЛумба
Рейтинг: 8 НеутралноОще една рецепта, и направо ще ни откаже от яденето.
ART
Рейтинг: 225 Неутрално2300 гр. продукти. Това за колко човека е порция? Като гледам снимката - към 100 гр. Значи за поне 20. Трябва да поканя и роднините.
Phaeton.
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#30] от "Stan Todorov":
Чесън на закуска и после осмърдяваш всички нещастници около теб!
bramasole
Рейтинг: 2362 НеутралноДо коментар [#15] от "karabastun":
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рМда-а... кокосов орех, маракуя, маниока - все изконно български плодове. :)
Намирам за нелогично указанието "Докато кремът бълбука, въртете тавата от всички страни, като се опитвате да обхванете всички страни и ъгълчета." До тази рецепта се препоръчваха най-различни уреди от професионалната кухня, а сега се указва да въртим тавата в/у котлона.
Луда работа.
Pontif
Рейтинг: 2230 НеутралноМисля че тази рецепта ще ми хареса.
Sic semper evello mortem tyrannis - California Über AllesSS
Рейтинг: 1379 ВеселоЖивеем във времена на фондю, суши и сен жак, а аз продължавам да обичам, сърми, мусака и пълен пипер!
Мойта простотия край няма !!!
Phaeton.
Рейтинг: 1366 НеутралноЩот не си метросексуален!
areta
Рейтинг: 1005 ВеселоДо коментар [#38] от "SS":
"а аз продължавам да обичам, сърми, мусака и пълен пипер!"
И мъжът ми също :)