За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
EU defender
Рейтинг: 871 НеутралноПротивно на очакванията ми, в Барселона не съм ял най-добрата морска храна. Ресторантите по брега на морето са скъпи и качеството не съответства на цената. Най-много ми хареса морската храна в едно невзрачно ресторантче на Mercado de La Boqueria.
The best way to predict the future is to invent it.Най-добрата морска храна съм ял в Хърватия.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2016 ВеселоТова рекламно съобщение ли е или какво ?
Libertarianism is just anarchy for rich peopleВсъщност в ЕС даже в северното полукълбо трудно се намира хубав и евтин рибен ресторант с прясна риба!
EU defender
Рейтинг: 871 Неутрално[quote#2:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Всъщност в ЕС даже в северното полукълбо трудно се намира хубав и евтин рибен ресторант с прясна риба! [/quote]
The best way to predict the future is to invent it.Глупости.
tribiri
Рейтинг: 605 НеутралноДо коментар [#2] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!Няма как да намериш евтин в Европа, при положение, че в Европа БВП по номинал е колкото БВП по покупателна способност, а у нас е 1:2. Просто трябва да престанеш да обръщаш ценитев левове.
gianni
Рейтинг: 921 Неутрално[quote#2:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"] Всъщност в ЕС даже в северното полукълбо...[/quote]
Колко страни от ЕС познаваш в южното полукълбо?
historama
Рейтинг: 659 Неутрално[quote#2:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]трудно се намира хубав и евтин рибен ресторант с прясна риба! [/quote]
Хубавото не е евтино.
EU defender
Рейтинг: 871 Неутрално[quote#6:"historama"]Хубавото не е евтино. [/quote]
The best way to predict the future is to invent it.Не винаги. Аи скъпоо не е развносилно на добро. По-горе съм дал пример с ресторантите в La Barceloneta.
Миналата година в начлто на Април бяхме в Тоскана. Ресторантче в Марина ди Пиза, на брега на морето - обедно меню за 13 Евро. Огромно плато с задушени морски дарове + още едно с панирани морски дарове. Двама души не могат да го изядат.
chinaski
Рейтинг: 598 НеутралноИ аз съм на мнение, че Барселона не е мястото с най-хубавата морска храна.В Черна гора съм ял наистина най-вкусната и чудесна рибена чорба и изобщо риба, но не мога да твърдя, че там е най-най, защото да сравнявам 5-6 места по средиземноморието само е неправилно.
Но пък Барселона е чудесен град и колкото и пъти да ходя там, винаги има нещо ново и е интересно да се види.
marker
Рейтинг: 351 НеутралноДо коментар [#7] от "EU defender":
[quote#7:"EU defender"] Аи скъпоо не е развносилно на добро.[/quote]
Между другото и вкусът на хората е различен. Имам приятел, който умира за стриди в луксозен ресторант, аз обаче не ги понасям. Наистина в La Barceloneta по-големите ресторанти близо до кея са доста скъпи, без храната да е нещо особено. Даже и в любимия на Стоичков ресторант Barceloneta.
А най-хубавата рибена чорба съм ял, колкото и да е странно в Унгария в един извънградски рибен ресторант близо до Сегед (мисля че се казваше Халасчарда).
apramov
Рейтинг: 8 НеутралноЕгати тъпата статия, препечатка от някое он.борд списание на нискотарифен превозвач...
Барселона предлага великолепна храна, но тя /храната/ не е за всеки джоб. Нито стойността й е в количеството, което се предлага за 13 евро...
marker
Рейтинг: 351 НеутралноНе знам дали най-добрата илюстрация към статията е снимката на архитектурния шедьовър на Гауди - Каса Мила. Можеше да покажат поне някой характерен ресторант, темата все пак е храната.
zzzlostar
Рейтинг: 225 НеутралноКъде е "най-хубавата" морска храна е въпрос на късмет и случайност къде ще седнеш. За София е нормално да кажеш да няма хубави рибни ресторанти, но защото не е морски град и няма традиция в това.
Барселона има всички предпоставки да предлага "най-хубавата" морска храна, защото продуктите са свежи и защото имат световна кулинарна традиция - два каталунски ресторанта в последните 10 години бяха многократно обявявани за номер 1 в света.
Най-хубавата храна обикновено е в на пръв поглед невзрачните ресторантчета на Барселонета, където готви майка, баба или някой, който е готвач там от 30 години, И най-важното - където ходят местни хора. Видите ли ресторант, пълен с местни, които са лесно различими от туристите - влизайте.
Най-некачествената храна естествено е по туристическите части /първа линия на морето/, защото за тях си клиент веднъж, знаят че минаваш и заминаваш. За тяма няма и нужда да имаш очаквания.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
princess_x
Рейтинг: 922 Неутрално[quote#11:"marker"]Не знам дали най-добрата илюстрация към статията е снимката на архитектурния шедьовър на Гауди - Каса Мила[/quote]
Тя само онагледява факта, че най-качествената (и безплатна) храна в Барцелона е културата!
princess_x
Рейтинг: 922 Неутрално[quote#9:"marker"]най-хубавата рибена чорба съм ял, колкото и да е странно в Унгария [/quote]
Не е странно - унгарската рибена чорба е най-вкусната!
Jessika
Рейтинг: 1203 НеутралноДо коментар [#1] от "EU defender":
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”Аз пък точно в Барчелонета-та (пристанищния квартал) ядох най вкусните морски продукти (особено ми допаднаха панираните бейбе-калмари) , в едно неврачно и евтино кръчме, а постоянната тълпата желаещи да влязат отвън, говореше много.
Сепията на скара обаче в Mercat de La Boqueria беше незаменима.
Jessika
Рейтинг: 1203 Неутрално[quote#12:"zzzlostar"]Най-хубавата храна обикновено е в на пръв поглед невзрачните ресторантчета на Барселонета, където готви майка, баба или някой, който е готвач там от 30 години, И най-важното - където ходят местни хора. Видите ли ресторант, пълен с местни, които са лесно различими от туристите - влизайте.[/quote]
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”Сега те прочетох, абсолютно вярно.
Това важи за навсякъде по света.
тулса
Рейтинг: 2113 НеутралноДо коментар [#17] от "Jessika":Много се дразня на жена ми ,когато
"The glory of God is intelligence"дори и да е спретнато ресторантчето и менюто ,барабар с цените е примамливо,напуска защото "нямало нещо хора"
daskal1
Рейтинг: 2404 НеутралноМного ме разсмя "градове за велИсопедисти".
Иначе за мен от елитните "Ума" е най-добрия по отношение храна и обслужване. За каталанска храна - Petit Pau Restaurant . Съгласен съм с Джесика за ресторант Барселонетта на Carrer de l'Escar за морски продукти и непринуденост. Жена ми харесва газираното "кава" (предпочитан район Sant Sadurní de A’noia), аз съм по червените вина , по възможност от Приорат, но в Корт Инглез може да се намери добра селекция от 10 евро и нагоре.
Stan Nikolov
Рейтинг: 8 ЛюбопитноМного странно как така решихте да употребите тази философска теория в контекста на статия за гастрономия и чревоугодничество които са на обратния полюс?!
Цитирам уикипедиа: "...Епикур вярвал, че най-голямото благо се състои в търсенето на умерени удоволствия, с цел постигането на състояние на спокойствие и освобождаване от страха (атараксия), както и на отсъствие на телесна болка (апония) чрез познаване на механизмите на света и границите на човешките желания. Съчетанието на тези 2 състояния би трябвало да доведе до най-висшата форма на щастието. Въпреки че епикурейството е близко до хедонизма, доколкото за него удоволствието е единственото иманентно благо, идеята за липсата на болка като най-голямото удоволствие и защитата на опростения живот го различават от общоприетата представа за хедонизма.
Според епикурейците най-висшето удоволствие (спокойствие и липсата на страха) се постига чрез познание, приятелство и водене на добродетелен и умерен живот. Граничейки с аскетизма, той възхвалява насладата от простите удоволствия, което определя като въздържане от телесните желания като секс и лакомство. Твърди, че когато човек се храни, той не бива да прекалява, тъй като по-късно би могъл да осъзнае, че вече не може да си позволи предишните деликатеси, и следователно би останал недоволен."
daskal1
Рейтинг: 2404 НеутралноДо коментар [#11] от "marker":
На мен Каса Мила ми направи силно впечатление когато я видях за първи път преди доста години не само с формата, но и с етажните гаражи. Гауди наистина е мислил модерно, макар не винаги функционално.