За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
penetrating
Рейтинг: 5763 НеутралноНе е за моя вкус. Наистина регионът е ярко изразен южен склон. Но пък в траториите в Триест има страхотни стекове :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertkaiser
Рейтинг: 786 НеутралноЕдин път опитах. Не бих повторил.
Pontif
Рейтинг: 2267 НеутралноДо коментар [#1] от "penetrating":
Sic semper evello mortem tyrannis - California Über AllesТомахоук стейкс?
hamiltonf
Рейтинг: 3904 ВеселоДо коментар [#2] от "kaiser":
"Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБТака е, но рекламата, какво ли не прави. Само потребители, които всяка година са облъчвани от реклама и подобни статии за същото, да решат да пробват, и все ръст ще отчитат...
Phaeton.
Рейтинг: 1391 НеутралноБледо, със слаб нетраен вкус !
Не бих го нарекъл любимо вино !
Petleshev
Рейтинг: 3028 Неутрално"... Смята се, че виното има специален вкус..."!
Пътят на праведния е заобиколен от всички страни с несправедливостта от егоизма и тиранията на злите хора. Блажен е онзи, който в името на милосърдието и добрата воля, води слабия през долината на мрака ...Смятало се, да...! Кой смята и как смята, не е ясно. Всъщност, добро бяло винце, както останалите италиански вина. В района има доста подобни, само дето не са рекламирани толкова много.
Ако питат мене, над Удине в посока планината, има няколко селца които правят едно подобно винце. Сорта мисля се водеше Рамандало... Даже е по-добро от въпросното Просеко... ;)
****
Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 554 ВеселоСТРАХОТНО ВИНО! Рядко над 11-12%, леко и пивко. Едно от любимите ми, наред с Фраскати и Пино Гриджио (и Шардоне, ама НЕ "дървено"). Става и за аператив, и за съпровождане на ВСИЧКИ манджи (и "червено месо" освен пилешко и рима+морски делиатеси). Освен прекалено лютите, но пък в Италия рядко има такива (е, Паста Аравиата е такава, но това ее изключчение).
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Дъъъълги години хойках по Италия бая често (предимно Северна Италия) и в началото бая се зачудих когато домакините поръчваха просеко и като аператив (пък аз простака-грозданка/Грапа) и съпровождащо телешки пържоли: АМА КАК ТАКА БЯЛО ВИНО С ЧЕРВЕНО МЕСО?!?
Позахилиха ми се, и ми казаха-виж, италианските готвачи са създали т.н. "френска кухня" в палатите на френските крале и благородници. Та...първо опитай, после се възмущавай "КАК ТАКА". Опитах и разбрах че те са прави, а аз греша.
П.С. Препоръчвам да се проверява реколтата (Вендемия на 'талянски) и "лото'датата" на бутилирането. С МНОГО РЯДКИ изключения белите вина губят доста от качествата си година+ след бутилирането. ВИНАГИ да се купува вино от последната реколта.
П.П.С. "Лото'датата" изглежда така "Л-185-(1)8". Което означава жче виното е бутилирано в 185тия ден на 2018 година, някъде през юли. На белите вина пипат само последната цифра на годината, на червените-последните две цифри.
П.П.П.С. Препоръчвам да се чете ЦЯЛАТА информация на предния И задния етикет на вината "от белите държави". Производителите познават най добре свойте продукти, и не случайно пишат "бест бефор еди'коя си дата".
За протокола.
penetrating
Рейтинг: 5763 ВеселоДо коментар [#3] от "Pontif New Dnevnik SUCK":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertСредиземноморски, слайснати, леко поръсени със зехтин, но пък томахоук стейка също ми е любим :)
Суджук Герберите
Рейтинг: 664 НеутралноОт някоко години е "модерно" да пиеш просеко, англичаните са му големи фенове. Аз лично харесвам традиционните бели сухи вина.
Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!Ген. Колев
Рейтинг: 778 НеутралноПрекрасно лятно леко пенливо вино - имам едно любимо от района на Коняляно. Много добре си пасва със сезонните леки блюда. Жалко, че го няма на родния пазар, а и като цена качество е трепач.========================
Сега, някой ако си купува „Просеко” от Кауфланд или Метро за 4-5-8 лв. много трудно би му се харесало.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
Батков-вън
Рейтинг: 720 НеутралноПерфектна напитка за горещото лято! Ако купите DOP без значение от производителя винаги е на достатъчно добро ниво. Може да му се добави аперитиво (аперол, кампари, луксардо... спрямо нивото на горивост, което обичате), може сок от праскова за белини и така се получават най-разнообрани питиета. За разлика от не-пенливите вина, които не търпят миксиране.
Pontif
Рейтинг: 2267 НеутралноСпри съ! Че тук е 2 през нощта и сега ще почна да готвя.
Аз не съм голям фен на просекото. Обичам розе и го пия с всичко - от риба до стейк, не ме интересува кой какво е казал че трябва да се пие.
А що се отнася до яденето имам две любими неща - stake and pussy ;) Sic semper evello mortem tyrannis - California Über Alles
Petleshev
Рейтинг: 3028 НеутралноДо коментар [#10] от "Суджук Герберите":
Пътят на праведния е заобиколен от всички страни с несправедливостта от егоизма и тиранията на злите хора. Блажен е онзи, който в името на милосърдието и добрата воля, води слабия през долината на мрака ...Всъщност, в повечето малки италиански ресторантчета, че и кафета може да си пийнеш чашка бяло винце по обед, на цената на едно еспресо, че и по-малко... Леко охладено. Става да му долееш малко газирана вода, ако е по-горещо...
Абе, не съм пил лошо вино в Италия. Разбират му хората...
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 554 ВеселоЯ, к'во съФпадение-И АЗ не съм пил лошо ввино в Италия. А съм бил там поне стотина++ пъти, и само десетина пъти като класически турист (сам или с маце/синът ми): С местен гайд в автобус да ни разходи около класическите забележителности на Рим (който е ОГРОМЕН) и Фиренце. Другите пъти-с рент'а'кар/друга кола/кола на домакините ми, или пешачка във Венеция, Верона, Модено или Милано. И с кръчмарстване. Е ПА НЕМА ЛОШО ВИНО В ИТАЛИЯ!
В любимите ми закусвални по пресечките около Термини предлагаха салати морски дарове и Фраскати, СВЕСТНИ НА "ЗАКУСВАЛНИ ЦЕНИ", които биеха с 3 обиколки разните ресторанти по главните улици. Човек се учи цял живот:)!
До коментар [#16] от "Petleshev":
-----------------------------------
Колев! За 7те години прекарани в България (2010-2017) НЕ СЪМ виждал такива цени! Българските червени вина СА СУПЕР, в който и диапазон "валю фор мъни" да ги сложиш. Бялите...са проблематични за пазаруване от мрежи (голями или специализиране като Омега и Аванти).
Та за туй бях нащрек за вносните бели вина (предимно от Италия и Чиле). В Пикадили имаше чат пат Пино Гриджио за 9-10-11 лв/750 мл, и си купувах кашонче два като ги мерна. В МЕИК 98 понякога има подобни неща, ама са на гъза на географията, но и от там влачех по 3-4 кашона кат' намеря нещо свестно. В другите мрежи или ги нЕмаше, или бяха кофти реколти (с година две закъсние)/кофти цени-Фраскати за 25 лв в България не си струва!
До коментар [#11] от "Ген. Колев":
---------------------- THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!