И ЮНЕСКО оцени качествата на Просеко

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (17)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5763 Неутрално

    Не е за моя вкус. Наистина регионът е ярко изразен южен склон. Но пък в траториите в Триест има страхотни стекове :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  2. 2 Профил на kaiser
    kaiser
    Рейтинг: 786 Неутрално

    Един път опитах. Не бих повторил.

  3. 3 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2267 Неутрално

    До коментар [#1] от "penetrating":

    Томахоук стейкс?

    Sic semper evello mortem tyrannis - California Über Alles
  4. 4 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3904 Весело

    До коментар [#2] от "kaiser":

    Така е, но рекламата, какво ли не прави. Само потребители, които всяка година са облъчвани от реклама и подобни статии за същото, да решат да пробват, и все ръст ще отчитат...

    "Достъпът до истинска информация вече няма значение, лице което е деморализирано не е способно да оцени истинската информация, за него фактите не означават нищо! Даже да бъде затрупано с информация, с автентични доказателства, с документи, със снимки, ако го заведете насила в СССР и му покажете концентрационен лагер, той ще откаже да повярва на всичко това. Когато военният ботуш го стъпче, едва тогава ще разбере, но не и преди това, това представлява деморализацията!" Юрий Безменов, специалист по съветска пропаганда, дезинформация и подривни дейности, сътрудник на КГБ
  5. 5 Профил на Phaeton.
    Phaeton.
    Рейтинг: 1391 Неутрално

    Бледо, със слаб нетраен вкус !

    Не бих го нарекъл любимо вино !

  6. 6 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3028 Неутрално

    "... Смята се, че виното има специален вкус..."!

    Смятало се, да...! Кой смята и как смята, не е ясно. Всъщност, добро бяло винце, както останалите италиански вина. В района има доста подобни, само дето не са рекламирани толкова много.
    Ако питат мене, над Удине в посока планината, има няколко селца които правят едно подобно винце. Сорта мисля се водеше Рамандало... Даже е по-добро от въпросното Просеко... ;)

    Пътят на праведния е заобиколен от всички страни с несправедливостта от егоизма и тиранията на злите хора. Блажен е онзи, който в името на милосърдието и добрата воля, води слабия през долината на мрака ...
  7. 7
    ****

    Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

  8. 8 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 554 Весело

    СТРАХОТНО ВИНО! Рядко над 11-12%, леко и пивко. Едно от любимите ми, наред с Фраскати и Пино Гриджио (и Шардоне, ама НЕ "дървено"). Става и за аператив, и за съпровождане на ВСИЧКИ манджи (и "червено месо" освен пилешко и рима+морски делиатеси). Освен прекалено лютите, но пък в Италия рядко има такива (е, Паста Аравиата е такава, но това ее изключчение).

    Дъъъълги години хойках по Италия бая често (предимно Северна Италия) и в началото бая се зачудих когато домакините поръчваха просеко и като аператив (пък аз простака-грозданка/Грапа) и съпровождащо телешки пържоли: АМА КАК ТАКА БЯЛО ВИНО С ЧЕРВЕНО МЕСО?!?

    Позахилиха ми се, и ми казаха-виж, италианските готвачи са създали т.н. "френска кухня" в палатите на френските крале и благородници. Та...първо опитай, после се възмущавай "КАК ТАКА". Опитах и разбрах че те са прави, а аз греша.

    П.С. Препоръчвам да се проверява реколтата (Вендемия на 'талянски) и "лото'датата" на бутилирането. С МНОГО РЯДКИ изключения белите вина губят доста от качествата си година+ след бутилирането. ВИНАГИ да се купува вино от последната реколта.

    П.П.С. "Лото'датата" изглежда така "Л-185-(1)8". Което означава жче виното е бутилирано в 185тия ден на 2018 година, някъде през юли. На белите вина пипат само последната цифра на годината, на червените-последните две цифри.

    П.П.П.С. Препоръчвам да се чете ЦЯЛАТА информация на предния И задния етикет на вината "от белите държави". Производителите познават най добре свойте продукти, и не случайно пишат "бест бефор еди'коя си дата".

    За протокола.

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  9. 9 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5763 Весело

    До коментар [#3] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

    Средиземноморски, слайснати, леко поръсени със зехтин, но пък томахоук стейка също ми е любим :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  10. 10 Профил на Суджук Герберите
    Суджук Герберите
    Рейтинг: 664 Неутрално

    От някоко години е "модерно" да пиеш просеко, англичаните са му големи фенове. Аз лично харесвам традиционните бели сухи вина.

    Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
  11. 11 Профил на Ген. Колев
    Ген. Колев
    Рейтинг: 778 Неутрално

    Прекрасно лятно леко пенливо вино - имам едно любимо от района на Коняляно. Много добре си пасва със сезонните леки блюда. Жалко, че го няма на родния пазар, а и като цена качество е трепач.========================
    Сега, някой ако си купува „Просеко” от Кауфланд или Метро за 4-5-8 лв. много трудно би му се харесало.

  12. 12
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  13. 13
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  14. 14 Профил на Батков-вън
    Батков-вън
    Рейтинг: 720 Неутрално

    Перфектна напитка за горещото лято! Ако купите DOP без значение от производителя винаги е на достатъчно добро ниво. Може да му се добави аперитиво (аперол, кампари, луксардо... спрямо нивото на горивост, което обичате), може сок от праскова за белини и така се получават най-разнообрани питиета. За разлика от не-пенливите вина, които не търпят миксиране.

  15. 15 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2267 Неутрално

    До коментар [#3] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Средиземноморски, слайснати, леко поръсени със зехтин, но пък томахоук стейка също ми е любим :)
    —цитат от коментар 9 на penetrating


    Спри съ! Че тук е 2 през нощта и сега ще почна да готвя.
    Аз не съм голям фен на просекото. Обичам розе и го пия с всичко - от риба до стейк, не ме интересува кой какво е казал че трябва да се пие.
    А що се отнася до яденето имам две любими неща - stake and pussy ;)

    Sic semper evello mortem tyrannis - California Über Alles
  16. 16 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3028 Неутрално

    До коментар [#10] от "Суджук Герберите":

    Всъщност, в повечето малки италиански ресторантчета, че и кафета може да си пийнеш чашка бяло винце по обед, на цената на едно еспресо, че и по-малко... Леко охладено. Става да му долееш малко газирана вода, ако е по-горещо...
    Абе, не съм пил лошо вино в Италия. Разбират му хората...

    Пътят на праведния е заобиколен от всички страни с несправедливостта от егоизма и тиранията на злите хора. Блажен е онзи, който в името на милосърдието и добрата воля, води слабия през долината на мрака ...
  17. 17 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 554 Весело

    До коментар [#10] от "Суджук Герберите":Всъщност, в повечето малки италиански ресторантчета, че и кафета може да си пийнеш чашка бяло винце по обед, на цената на едно еспресо, че и по-малко... Леко охладено. Става да му долееш малко газирана вода, ако е по-горещо...Абе, не съм пил лошо вино в Италия. Разбират му хората...
    —цитат от коментар 16 на Petleshev


    Я, к'во съФпадение-И АЗ не съм пил лошо ввино в Италия. А съм бил там поне стотина++ пъти, и само десетина пъти като класически турист (сам или с маце/синът ми): С местен гайд в автобус да ни разходи около класическите забележителности на Рим (който е ОГРОМЕН) и Фиренце. Другите пъти-с рент'а'кар/друга кола/кола на домакините ми, или пешачка във Венеция, Верона, Модено или Милано. И с кръчмарстване. Е ПА НЕМА ЛОШО ВИНО В ИТАЛИЯ!

    В любимите ми закусвални по пресечките около Термини предлагаха салати морски дарове и Фраскати, СВЕСТНИ НА "ЗАКУСВАЛНИ ЦЕНИ", които биеха с 3 обиколки разните ресторанти по главните улици. Човек се учи цял живот:)!
    До коментар [#16] от "Petleshev":

    -----------------------------------
    Прекрасно лятно леко пенливо вино - имам едно любимо от района на Коняляно. Много добре си пасва със сезонните леки блюда. Жалко, че го няма на родния пазар, а и като цена качество е трепач.========================Сега, някой ако си купува „Просеко” от Кауфланд или Метро за 4-5-8 лв. много трудно би му се харесало.
    —цитат от коментар 11 на Ген. Колев


    Колев! За 7те години прекарани в България (2010-2017) НЕ СЪМ виждал такива цени! Българските червени вина СА СУПЕР, в който и диапазон "валю фор мъни" да ги сложиш. Бялите...са проблематични за пазаруване от мрежи (голями или специализиране като Омега и Аванти).

    Та за туй бях нащрек за вносните бели вина (предимно от Италия и Чиле). В Пикадили имаше чат пат Пино Гриджио за 9-10-11 лв/750 мл, и си купувах кашонче два като ги мерна. В МЕИК 98 понякога има подобни неща, ама са на гъза на географията, но и от там влачех по 3-4 кашона кат' намеря нещо свестно. В другите мрежи или ги нЕмаше, или бяха кофти реколти (с година две закъсние)/кофти цени-Фраскати за 25 лв в България не си струва!
    До коментар [#11] от "Ген. Колев":

    ----------------------

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #