За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
forumer
Рейтинг: 229 НеутралноЕх, радост за чревоугодниците
Храната си е наистина удоволствие, особено добре приготвената, на която човек има време да се наслади. Да не забравяме и виното към храната, то е съществена част от удоволствието
onia_s_konja
Рейтинг: 775 ЛюбопитноДа, да се наручаш без съмнение е най-висшето преживяване на чуека...
Първо преди, след това - после.Бродещия Призрак
Рейтинг: 133 Неутрално"Някои манастири в България вече са земеделски производители и предлагат органични плодове и зеленчуци"
Онзи същият.Убийствено съобщение, нали? Не подозирах, че досега сме преглъщали "неорганични плодове и зеленчуци", тц-тц-тц...
Бродещия Призрак
Рейтинг: 133 НеутралноИначе, приветствам идеята за слоу фуд. Това е моят начин на живот. )))... Жалко, че младите не помнят хубавите малки квартални ресторантчета от едно време. Няма ги вече.
Онзи същият.charlesdegaulle
Рейтинг: 340 НеутралноНякой да помни мармалада от шипки, или по-популярния сини сливи и шипки...
Бродещия Призрак
Рейтинг: 133 НеутралноДо коментар [#5] от "charlesdegaulle":
Онзи същият.Пак се появяват, но са изключителна рядкост. Както и повечето съвсем не лоши зеленчукови и плодови консерви от едно време. А за тахан халвата да не говорим- това, което се предлага сега, е само бледо нейно отражение. Жал ми е за младите, които не познават истинската храна.
外人
Рейтинг: 664 ВеселоДо коментар [#2] от "onia_s_konja":
Малко ще разширя подписа ти с един цитат, който описва кулинарните предпочитания на чилячествуто:
Множественото число на нито една дума в българския език не завършва на Й!Така си е
Имре Калман, "Хубавата Елена":
"Преди всичко - най-напред, а чак после - след това! А каквото остане - накрая!"
nicoleta
Рейтинг: 1391 НеутралноДо коментар [#5] от "charlesdegaulle":
Аз ,обаче не мога да го намеря .
外人
Рейтинг: 664 РазстроеноДо коментар [#8] от "nicoleta":
Множественото число на нито една дума в българския език не завършва на Й!Скоро попаднах и на мармалад, и на пестил от сливи. Лошото е, че в магазинчето казаха, че това е инцидентно и няма да има отново
Sniper
Рейтинг: 803 ВеселоМдааа, хубава статия, която поне ни кара да се замислим как точно задоволяваме тази биологична нужда и с какво. Дали колкото да напълним стомаха, за да не ни стърже или го правим с удоволствие от вкусно приготвената и добре изглеждаща храна. Винаги съм предпочитал втория начин. А китайците имат една поговорка " Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа какъв си ".
"Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенекаetty1
Рейтинг: 561 НеутралноХраната е начин да обичаш. Чревоугодничеството е грях, но такъв, за който се наказва най-сурово самия грешник. Спомените за вкусните гозби на баба или мама остават винаги у нас не заради самото похапване, а като полъх от детството, в което си бил обичан, закрилян, щастлив. Предпочитам да споделя един шоколад с приятел, отколкото сто снимки и духовитости във Фейсбук.
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. BoorstinТsonkooo
Рейтинг: 1391 НеутралноМед, орехи, жито и грозде, моркови и зеле,чай с лимон - храна, дарена от Бога за здраве и дълъг живот!
Логика
Рейтинг: 1391 НеутралноКато говорим за грозде - ето едно мое стихче от преди 13 години...
ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работаГрозд
Лозницата пресича старостта
Подгонва сладостта на лятото
Във гроздовете чрез затворени пространства
живеят кръговратни сетива.
В зрънцето се е вкопчило прераждане
на свят и цвят, на слънце и земя.
Душата му усеща се едва когато
го вкусиш от проточилата се лоза.
под чехъла
Рейтинг: 8 Неутрално"Човека създаден за кеф"-това не е ли турцизъм,или пак гледам поредната серия на "Листопад"?
pink-floydradioham
Рейтинг: 174 НеутралноЗлатните реплики на самородните български таланти ...
Щом има (х)РАНА ша има и (Б)урб(Ъ) .... (Меценат на произведения на изкуството)
"Ко играиш пичелиш,ко не играеш ,ни пичелиш ".....( Доктор Хонорис Кауза Хр.СТОИЧКОВ)
lambi
Рейтинг: 118 НеутралноДо коментар [#1] от "forumer":
Хубаво е да се пише за такива човешки неща
forumer
Рейтинг: 229 ВеселоДо коментар [#16] от "lambi":
А още по-хубаво е тези човешки неща да се изживяват пълноценно
jubal harshaw
Рейтинг: 1391 ВеселоВсека реклама, повторена 100 пъти става истина, казал некой си.
http://jubalharshaw.wordpress.comSeoKungFu
Рейтинг: 950 НеутралноДо коментар [#2] от "onia_s_konja":
╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞А след това и да се изтропаш !
Solingen007
Рейтинг: 775 Веселовъзхищават ме хора, които са така нагли да твърдят, че човекът е създаден за кеф/?!/ - какво висше философско прозрение - и то се постигало с преживянето на храна? Това не е ли всъщност чисто чревоугодничество? не е ли по-важно с кого, а не какво споделяш?
всъщност като гледам ужасяващата лела на снимката, която е фюрер на новото идейно течение, ми се струва, че това е поредната пача, която има достатъчно пари и свободно време, за да прилага у нас копипейстната идея, която не разбира, но пък има желаение да задава тон на хорицата - бедните, които й се вържат. Па те после сами ша са си виновни. то кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го причини.
Orchid
Рейтинг: 563 ВеселоПреди време разказвах на една партньорска среща за широкоразпространените ни ресторанти за бързо хранене със салати и прясно приготвени ястия, които са доста голямо улеснение за работещите, както през обядната почивка, така и понякога за работните домакини да компенсират вечерята с липсата си от дома през деня.
Сравнявайки с техните си делници (колегите бяха от различни държави в Европа, визирам Англия, Австрия, Норвегия, Швеция, Белгия) и студения сандвич в обедната почивка, повечето ми колеги бяха единодушни: "Запазете тази си особеност, моля!".
Прекрасна инициатива, дано наистина ние българите съумеем да се върнем към корените си и оценим предимството да имаме възможност за чиста земеделска продукция, както и да за съхранение на топлината и уюта на домашно приготвената храна!
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 2030 НеутралноМаани пръжки с лук по селски ...всичко друго не е традиционно за сезона!
Libertarianism is just anarchy for rich peoplejubal harshaw
Рейтинг: 1391 Весело[quote#20:"Solingen007"] Това не е ли всъщност чисто чревоугодничество?[/quote]
http://jubalharshaw.wordpress.comНа Сократ приписват един лаф, "яж, за да живееш, не живей, за да ядеш". Ама явно гръцката философия вече не е на мода даже в Гърция
shumkar
Рейтинг: 348 Неутрално"Десислава Димитрова е координатор за България на движението Slow Food......"
Координатор за бавно хранене
Имам чувството, че някоя пак се е уредила да усвоява някакви еврофондове.
А критикувайки чуждоземните вериги ресторанти и кухни нека да си припомним отвратителните подобия на мешена скара и каварми, и различните варианти на шопски и мешени салати от нашите курорти, отвратили не един турист или гост на България завинаги.
lz2
Рейтинг: 2302 НеутралноВ яденето има само едно правило-РАЗНООБРАЗИЕТО!Вси чко друго са вариации на тема "Вижте ме"!
ПравописА е поле за изява на неграмотните!прашинка
Рейтинг: 616 Неутрално"Тазгодишната крилата фраза на Деси е "Човекът е създаден за кеф". Толкова й харесва, че решава да си го пренесе и в следващите години, дори мисли да направи нова религия, движение, партия или каквото се изисква, за да популяризираш един светоглед".
Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".Чак пък нова религия. Хедонизмът е известен от няколко века преди Христа. Нищо ново под слънцето. Новото е, че се увеличава и подмладява захарният диабет тип 2.
Бродещия Призрак
Рейтинг: 133 Неутрално[quote#22:"comandante"]Маани пръжки с лук по селски ...всичко друго не е традиционно за сезона! [/quote]
Онзи същият.1-2 пъти през зимния сезон не е излишно. Дори ще ви се стори вкусно. Обаче бързо омръзва. Но виж, кисело зеле със свинско мога да ям всеки ден. Целогодишно! )))... Е, и аз си имам своите гастрономични слабости.
bramasole
Рейтинг: 2421 ВеселоНаскоро приятелка ми подари плочка с надпис: "Всички хубави неща на този свят са или незаконни, или неморални, или от тях се пълнее..."
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-рЗа да се наслаждаваш на качествена храна обаче освен с храната, трябва да разполагаш с време за това, както и с освободен от стрес и негативни мисли мозък; а през делничните дни това си е утопия.
Тsonkooo
Рейтинг: 1391 ЛюбопитноЗнаете ли как се прави мляко от ядки, много е вкусно и полезно. Разбивате ядките с вода в съотношение 1:3 с блендер, след като сте ги накисвали в продължение на 8 часа - например 250 грама ядки и 750 грама вода. Може да се направи с всякакви ядки, дори със слънчогледови семки, но най-вкусно е бадемовото мляко. Подсладете с мед, ако искате.
nicoleta
Рейтинг: 1391 ЛюбопитноТайната на вкусно приготвената храна са начинът, старанието и любовта, с които дарявате ястието, докато то се готви. Един от елементите, който никога не трябва да пропускате е добавянето на подправки към храната. И то не просто подправки, а правилните.