За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
spv
Рейтинг: 116 НеутралноПреди 10 мин хапнах ... след като прочетох статията отново огладнях!
-lol
Рейтинг: 1350 ВеселоВлизам вътре с притеснението, че всъщност фокусът на мястото са шкембето и качамакът, а аз не ям първото, докато второто дори не съм го опитвала.
Аз си мислех, че дневник пишат неподготвени само по политическите статии...
Митев
Рейтинг: 815 НеутралноВ класическата шкембеджийница оригването след ядене се възприема за бонтон, а обратното е обида за собственика и готвача. А как е на Кърниградска 2А?
Dehumanizer
Рейтинг: 1366 НеутралноСОФИЯ ПРЕДИ 50 ГОДИНИ, Шкембеджийниците: http://sofia50.blogspot.com/2008/01/23.html
«Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»Каишков - Либерален мислител
Рейтинг: 442 Неутрално"До тях ме чакат усмихнатите Силвана и Надежда, създателките на мястото."
Като знам какво са наемите там и как се обзавежда кръчма...и тези двете дето не умеели дори да готвят. Тръгнало на шега. Значи решили да похарчат 100 -ина хиляди лева на шега. Сега пък на шега ги пишат в Дневник. Изобщо майтапчийска работа.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
mitote
Рейтинг: 815 ВеселоБраво на момичетата. И дано има още много такива переспективни нашенци, като тях.
Доказано е, че сит народ е патриот. Гладният заминава надалече и оттам обича родината…Galata
Рейтинг: 761 ЛюбопитноА качамак е най-разпространен сред помаците.Ето и рецепта,която девойките крият като професионална тайна:
disi/74-kacamak.html
"Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürkhttp://www.trakyagezi.com/trakya-mutfagi/kategori-
dimko
Рейтинг: 761 НеутралноЗвучи весело и ще намина . Дано не се бръкна "до коляно" , за едно шкембе и също толкоз , качамаче ...
роджър
Рейтинг: 823 НеутралноБраво на момичетата, не съм ходил, но ще
https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRgПарите, които държавата /и родителите/ е дала, за да се изучат по социология и драматургия, не са напразни в случая, защото правят нещо смислено и добро ...
Жал ми е за многото социолози, философи и тем подобни, които, обидени на обществото, се самосъжаляват, и нищо не правят, да вземат пример /не е задължително да е същия/ и да започват нещо ... който иска, може
bora bora
Рейтинг: 626 ВеселоКъм Мая
" шкембето и качамакът, а аз не ям първото, докато второто
дори не съм го опитвала. "
и да знаеш много си загубила!
Опитай ,те не хапят
И нямат нищо общо с предлаганите боклуци/ бургери/ в макдоналдс.
А след като ги хапнеш, усещаш в стомаха си такава наслада ,топлина и ситост,че можеш да кажеш -царски хапнах!
А колкото до шкембе чорбата - майсторлък се иска в технологията - варене , миене ,миене застройката.
Браво , похвала за момичетата и успех!
prof.
Рейтинг: 198 ВеселоДо коментар [#4] от "Митев":
Явно разбираш от кухня повече отколкото от футбол.
Митев
Рейтинг: 815 НеутралноДо коментар [#5] от "Dehumanizer":
Хубав разказ! И аз огладнях
Присмехулник
Рейтинг: 761 НеутралноКоментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.
До коментар [#6] от "Каишков":
Ходи се гръмни, бе. От твоя джоб ли ги вадят, скот?
Читател
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#6] от "Каишков":
Начинанието им заслужава адмирации. Ала същевременно можеше да се поясни как, с какви средства и каква подготовка са започнали - евентуално, който има желание, да последва примера им. Създаването на фирма, управлението на имот и персонал, в условия на конкуренция и инфлация, в идеалния център на столицата, далеч не са шегаджийска работа - от идеята до реализацията. Можеше и малко повече снимки от мястото, което явно е колоритно като обзавеждане, а не само на двете собственички.
Относно менюто - може да е семпло, ала ако е качествено и на достъпни цени, си заслужава. Шкембе и аз не съм ял, ала преди време, след дълго изкачване, опитах в една хижа на Витоша качамак и много ми хареса. И пак бих хапнал такава гозба.
diablo
Рейтинг: 171 НеутралноПознавам отдавна момичетата. Много им се радвам за това което постигнаха съвсем сами. И не са похарчили стотина хиляди лева. Всичко е от кредит, но който е предприемчив Успява!
shileto
Рейтинг: 1044 НеутралноХубава статия , да му се дояде на човек Дано почерпят по едно шкембе Дневник за добрата реклама
Master of Puppets
Рейтинг: 1040 ВеселоТова съм го виждал, но все бързам като минавам, спечелиха ме да отида най-после.
"Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"Радостното е, че напоследък се появиха доста такива заведения, стига вече с кордон блю под звуците на чалга
Master of Puppets
Рейтинг: 1040 ВеселоДо коментар [#6] от "Каишков":
"Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"Ми шегуват се хората бе. Не може всички да са като тебе вечно мрънкащи и недоволни. А и не трябва. Важното е, че това което правят е хубаво.
СДС
Рейтинг: 1373 ВеселоДо коментар [#17] от "diablo":
nemo malus felix, minime corruptor.Аз не познавам момичетата, но да, това е пътят.
Жените в България са май по-окумуш от мъжете.
Мъжа сяда, смята, пак смята, плюнчи молива, преспива с идеята, разкаъдардиса се и вземе, че легне под бричката да ремонтира оста.
Мацките : няма тън-мън. Наемат, отварят, печелят.
Е, и малко реклама в "Дневник" няма да навреди, както и познанството им с Елин Рахнев и Ясен Атанасов, но контактите са също капитал.
nicoleta
Рейтинг: 1366 НеутралноЕх сега да можех да хапна едно шекембе
.
Антони Де ла Реа
Рейтинг: 774 ВеселоМхм, и на мен ми се прияде, много вкусно е описано всичко. Ще трябва да намина в понеделник по обяд, да опитам и едното и другото...
Кой, ако не аз, кога, ако не сегаКаишков - Либерален мислител
Рейтинг: 442 Неутрално[quote#20:"Flash"]Ми шегуват се хората бе. Не може всички да са като тебе вечно мрънкащи и недоволни. А и не трябва. Важното е, че това което правят е хубаво. [/quote]
Кое точно му е хубавото ? Че миризмата на шкембе и чесън е едва ли не естетическо преживяване, шото разни богаташи миришели так ?. Ходи се тъпчи с миризливо и старо шкембе при тях и бъди доволен и немрънкащ.
Каишков - Либерален мислител
Рейтинг: 442 НеутралноКоментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.
[quote#15:"Присмехулник"]Х ди се гръмни, бе. От твоя джоб ли ги вадят, скот? [/quote]
Млъкни бе, животно шкембеджийско. Давай си парите за шкембе, щом толкова те интересува.
NPaine
Рейтинг: 1366 НеутралноБраво на мацките, успех!
"People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."Присмехулник
Рейтинг: 761 НеутралноДо коментар [#25] от "Каишков":
Hang on tightly, let go lightlyПриятел, за какво си давам парите си е само моя работа, същото важи и за мацките по-горе. Хортувай си в кочинката и недей да храчиш под подобни статии, защото смърди на евтино и вкиснато.
forza
Рейтинг: 990 НеутралноДо коментар [#17] от "diablo":
Хм, после банката ще е крива, нали?
Дано не съм прав.
Момичетата са симпатични, а ентусиазмът им - похвален.
Но, ако статията не е само доброжелателна арт-поза, а е вярна като фактология, то тогава е прекрасен разказ, как НЕ трябва да се прави бизнес.
Нищо, де, ще се научим.
асен георгиев
Рейтинг: 785 НеутралноДо коментар [#7] от "Galata":
много апетитно изглеждат, благодарим!
Ернесто
Рейтинг: 182 НеутралноДо коментар [#1] от "Galata":
Благодаря за качамака за душата.
biba_jaba
Рейтинг: 815 НеутралноШкембето и качамакът са си вид храни и няма никаво занчение позиционирането на предлагането им.
Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.Master of Puppets
Рейтинг: 1040 ВеселоДо коментар [#24] от "Каишков":
"Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"Какво ще ям си е моя работа. Както вече казах, за такива като тебе има достатъчно кордон блю под звуците на чалга.
deaf
Рейтинг: 2211 НеутралноСупа от кокошка е нещо the best.А,от петел,да не говориме.Сериозно.
valkiry
Рейтинг: 171 НеутралноКОРЕМ ЧОРБА - НЕ СЪМ ГОЛЯМ ФЕН , НО БИХ ХАПНАЛ !!!!
stefo007
Рейтинг: 5 НеутралноЗащо да не се прави така бизнес, бре форза?
plumpschi
Рейтинг: 864 НеутралноБраво на момичетата! Успех в начинанието! Рецепта може всеки да намери с два три клика в нета, ама да докара яденето и да създаде атмосферата на заведението тъй, че да идват клиентите си е друга работа. Тук някои се палят какво просташко едва ли не ястие било шкембето, а едва ли знаят, че повечето народи го готвят също. Колкото до качамака, ами той си е балкански специалитет. И българи, и турци, и румънци, и сърби го готвят. Тъй че, вместо да се надприказваме кое било шик и кое просташко, по-добре да бяхме опитали. Ако момичетата се сетят да намерят рецепти на двете ястия от нашите съседи, ще стане още по-интересно. Идеята е прекрасна, напред момичета! Това е верния път!
Митев
Рейтинг: 815 НеутралноСега се сещам навремето, когато шкембеджийниците бяха държавни, една от тях във Варна носеше гръмкото име Леонардо да Винчи, като то беше изписано с големи букви по няколкото витринни прозореца открай докрай
Хубавото на едновремешните соц-шкембеджийници беше и това, че отваряха в 5.00 и само три минути по-късно човек можеше да поглъща горещото блаженство. Кокоша супа не предлагаха, но пък какви хубави агнешки дроб-чорби и от чревца, какви топящи се шардени... ееех, и дори разлютения бай мангал на съседната маса не можеше да развали доволството от вкусната и евтина храна
maria.ar
Рейтинг: 1400 ЛюбопитноОоо, супер! Списъкът ми за добри местенца в София за идното лято набъбва. Момичета, непременно ще ви посетим на "Кърниградска". Във вас ми е надеждата мъж ми да оцени най-после шкембе-чорбата
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)Дерзайте!
aron25
Рейтинг: 1366 ЛюбопитноКрасиви момичета, уютно и стилно заведение и..една табела..хм..която не се "вързва" изобщо с обстановката
)))) Стои там като някакъв стар и скъсан ботуш..сякаш за да напомня откъде сме тръгнали и накъде вървим.
Виждам успеха в очите на красавиците, който ще расте толкова, колкото са големи мечтите им! Господ да им помага!
gergana09
Рейтинг: 658 НеутралноОмръзнаха ми тези превземки - аз шкембе чорба не ям! Ще каже човек, че сме пораснали със сьомга. Както е казано в Еклесиаст: Има време за всяко нещо. ... Време за шкембе чорба и време за суши. Не отричам правото на всеки да не харесва нещо (вкусът на шкембе чорбата наистина е специфичен), но с това не демонстрирате изискан вкус, моля ви и не можете да се похвалите с това в кулинарна рубрика или рубрика за ресторанти. Та именно експериментирането с вкусове и оценяването на истинската храна (приготвена от истински продукти) би било по-похвално за коментатор в такава рубрика.
pontifex
Рейтинг: 598 ВеселоПоздравления на "Дневник" за прекрасната статия. Искрено се надявам това прекрасно начинание да се увенчае с успех. Почитател съм на този тип ястия, а и съм възпитаник на Класическата гимназия !
Успех момичета !
vloti
Рейтинг: 815 РазстроеноДо коментар [#5] от "Dehumanizer":
"Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба". Уинстън Чърчил.
maria.ar
Рейтинг: 1400 Неутрално[quote#42:"vloti"]"Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба". Уинстън Чърчил.
”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)[/quote]
Чудя се с какво ли се е тъпкал той, за да си отгледа такъв огромен търбух...
彼得。斯托亚诺夫
Рейтинг: 119 Неутралножелая успех на момичетата. може ли авторът на статията след година да напише отново до къде са стигнали и как им върви бизнеса.
-- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28mayas
Рейтинг: 1366 НеутралноДо коментар [#44] от "512":
Да, ще имам ангажимента да проверя как се развиват нещата около "Шкембе & Качамак" след година.