"Габровска Рощилиада" събира от днес любителите на сръбската скара

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (27)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на mtmvb1111
    mtmvb1111
    Рейтинг: 116 Неутрално

    Срам и позор за Габрово!!!

    Руското влияние убива България! "Дневник" също....
  2. 2 Профил на leeroy
    leeroy
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Защо ли не съм учуден

  3. 3 Профил на Николай Колев
    Николай Колев
    Рейтинг: 2899 Весело

    Тия кебапчета много едри за габровски. Да не продават едно за тройка с гарнитура?

    #ТУК НЕ Е МОСКВА! 🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
  4. 4 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 724 Весело

    Кога и къде се провежда фестивал на българската скара,която явно се различава доста от сръбската.Аз виждам единствената разлика между двете скари в това,че когато майстор пече кифтетата псува на сръбски.

  5. 5 Профил на Александър
    Александър
    Рейтинг: 707 Неутрално

    До коментар [#4] от "chicago514":

    Явно не си пробвал автентична сръбска скара ( не говоря за ресторантите в София, а на място в Сърбия). Разликата е ОГРОМНА, най-вече във вкуса на скарата - просто там всичко си е натурално и истинско...каймата е прави от месо...а оит там коренно се променя и вкуса на скарата. Отделно , сърбите отдавна са се доказали като най-добрите на балканите в тази област...

    АЗ
  6. 6 Профил на johnniewalker
    johnniewalker
    Рейтинг: 724 Неутрално

    ..."сръбска" е колкото въздуха с 21% кислород в него е "монголски"...

    Papa was king of the bongo...
  7. 7
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  8. 8 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
    КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
    Рейтинг: 978 Весело

    От майстора, дето пече кифтета в кръчмата на Валявица (над Сапарева баня) по добър нема!

    Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
  9. 9 Профил на Ray Of Light
    Ray Of Light
    Рейтинг: 652 Весело

    С българско месо - сръбска скара не става

  10. 10 Профил на Γαλλα
    Γαλλα
    Рейтинг: 1366 Любопитно

    "...Програмата на фестивала предвижда още концерти на открито..."

    Скарата ще е Сръбска, а каква ли ще е музиката...???

    Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
  11. 11 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 724 Весело

    До коментар [#5] от "Александър":
    И аз си правя каймата от месо.Нищо,ама нищо различно няма между никакви скари по света.Различни са подправките и месата които обичат хората.Това не значи,че има "Сръбска скара".Сигурно има 7 милиарда видове скари кой как си я обича.Почни да си правиш каймата от месо и си я смесвай с каквито си искаш подправки,ще видиш колко доволен ще останеш.Може да си я кръстиш скарата на твое име и никой не може да те осъди,че си откраднал патент.

  12. 12 Профил на Ray Of Light
    Ray Of Light
    Рейтинг: 652 Неутрално

    До коментар [#11] от "chicago514":

    Има и голямо значение от къде ти е месото.

    Също така и сърбите мелят доста по ситно каймата от нас.

  13. 13 Профил на Чърчил
    Чърчил
    Рейтинг: 766 Неутрално

    "Преподаватели и ученици ще приготвят най-голямата плескавица в България" по габровски
    Те на палачинката думат плескавица по габровски.

    ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
  14. 14 Профил на peshkata
    peshkata
    Рейтинг: 116 Неутрално

    Баси много са прости тия хора, какъв фестивал на сръбската скара в България ?!?! Ние българи ли сме или какво ? Защо никой сърбин никога няма да позволи (а и да си помисли да направи) фестивал на българската скара в Ниш например ? Каква е разликата между сръбската и българската скара ? Някой по-нагоре спомена "месото" - това не е разлика в приготовлението а в качеството на продуктите ?!? Защо непрекъснато дигаме панагерик на чуждото ?!?

  15. 15 Профил на Александър
    Александър
    Рейтинг: 707 Неутрално

    До коментар [#11] от "chicago514":

    Тук се съгласих донякъде с теб. Аз също си правя скарата само от месо и раликата с това, което ни залива по заведенията е огромна.
    Имах нещо друго в предвид - седни на заведение в Сърбия, да опиташ скара и след това седни на заведение в БГ - тогава ще усетиш рализката във вкуса и по-точно ще видиш, че там дори по заведенията скарата се прави от месо. В домашни условия, нещата са съвсем различни.
    За подправките, също съм съгласен, но ако месото нищо не може да го замести

    АЗ
  16. 16 Профил на Александър
    Александър
    Рейтинг: 707 Неутрално

    До коментар [#14] от "peshkata":

    Защото това е факт. Сърбите наистина приготвят нещата с истински и качествени продукти (месо, яйца, мляко и т.н.), за разлика от БГ ( говоря за хранене в заведения, не за домашни условия).

    АЗ
  17. 17 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
    КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
    Рейтинг: 978 Весело

    [quote#10:"Γαλλα"]Скарата ще е Сръбска, а каква ли ще е музиката...???[/quote]
    Ами представи си, че е някое ноктюрно от Шопен. С кебапчета и бира ... ехаааа.

    Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
  18. 18 Профил на Γαλλα
    Γαλλα
    Рейтинг: 1366 Любопитно

    [quote#17:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Ами представи си, че е някое ноктюрно от Шопен. С кебапчета и бира ... ехаааа. [/quote]

    Ти, па...ноктюрно...дай нещо по-алегро виваче...

    Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
  19. 19 Профил на InmoInvestments
    InmoInvestments
    Рейтинг: 1033 Неутрално

    Aбе направете едно показно на аржентински майстори на печеното месо...По добри от тях няма !

    You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
  20. 20 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 724 Неутрално

    До коментар [#15] от "Александър":
    Няма значение дали си съгласен с мен или аз с теб.На света има само два вида скара,такава която ти харесва когато е консумираш и такава която не можеш да консумираш.Що се отнася до разликата в скарата в различните заведения няма смисъл да ходиш до Сърбия да направиш разликата.Има различна по вкус скара и в България по различните заведения.

  21. 21 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
    КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
    Рейтинг: 978 Неутрално

    [quote#18:"Γαλλα"]Ти, па...ноктюрно...дай нещо по-алегро виваче...[/quote]
    Не случайно предлагам ноктюрно. То е полезно за доброто храносмилане.

    Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
  22. 22 Профил на peshkata
    peshkata
    Рейтинг: 116 Неутрално

    До коментар [#16] от "Александър":

    Така си мислиш защото като си на почивка всичко е по-вкусно

  23. 23 Профил на nage
    nage
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Пълна глупост, все едно в Сърбия някога ще направят фест на Българската скара! По-добре да направят фестивал на летния гювеч, той е готина Българска манджа, аман от чуждопоклоничество. А колкото до самата скара - разликата между това, което се прави в Сърбия и нашите буламачи е огромна, защото там не си позволяват да бъркат бълвочи със соя, парчоци хляб и други боклуци. Само като погледна снимката и ми се отщява
    В тази връзка един виц - Отишли двама габровци да въртят бизнес със скара на Слънчев бряг - на единия много вървял бизнеса, на другия - хич. Този втория пита колегата си - абе как я правиш, че така да се продава?
    -Еми замесвам 50% кайма и 50% други боклуци в сместа, пека и продавам, хората купуват-обяснил първия.
    -Аааа, ама ти и кайма слагаш, ясно - прозрял втория.

  24. 24 Профил на dedo pepo
    dedo pepo
    Рейтинг: 877 Неутрално

    Ех,че хубаво!
    Живейте си живота!

  25. 25 Профил на ogidogi
    ogidogi
    Рейтинг: 607 Весело

    Барека трябва да е водещ на фестивала с автентична дудук-скара и запазената марка капуткебапче.

  26. 26 Профил на gorodetski
    gorodetski
    Рейтинг: 229 Неутрално

    [quote#23:"nage"]Пълна глупост, все едно в Сърбия някога ще направят фест на Българската скара![/quote]

    И за това дайте да мразим сърбите и да оплюем всичко ново, което се случва в България. А когато има дни на руската култура (за миналата година тези дни са над 130 в цяла България) никой дума не обелва, но когато има нещо ново и то сръбско - айде изплюйте се върху него по възможност няколко пъти.

    Промити мозъци....

  27. 27 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 1141 Весело

    До коментар [#19] от "InmoInvestments":


    [quote#19:"InmoInvestments"]Aбе направете едно показно на аржентински майстори на печеното месо...По добри от тях няма ! [/quote]

    Съгласен съм: НЯМА!!! Ама скарата не е точно печено месо, нали

    Относно аржентинското мръвкарство: Имаше един НЕ ЛОШ ресторант в София: Асадо, в горни Лозенец. СТРАХОТНИ мръвки (от българско качествено месо, знам защото разузнах от грил'мана, и после от доставчика им), СТРАХОТНИ предястия, и СТРАХОТНИ колбаски (част вносни, част местни, част сам'пром)

    Да не забравя-и СТРАХОТНИ вносни вина (предимно чилийски) на сравними с други низши кръчми цени И МНОГО АДЕКВАТНО обслужване

    ОБАЧЕ...явно ресторантът беше твърде скъп за раята, въпреки че по параметъра " value for money" беше СУПЕР. Е, кефих се там към година и кусур (особено в неделите и понеделниците с тяхния "дийл" за карнивори, докато го затвориха лани

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
Loading…
Loading the web debug toolbar…
Attempt #