За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.
Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си. Вход | Регистрация
mtmvb1111
Рейтинг: 116 НеутралноСрам и позор за Габрово!!!
Руското влияние убива България! "Дневник" също....leeroy
Рейтинг: 225 НеутралноЗащо ли не съм учуден
Николай Колев
Рейтинг: 2899 ВеселоТия кебапчета много едри за габровски. Да не продават едно за тройка с гарнитура?
#ТУК НЕ Е МОСКВА! 🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦chicago514
Рейтинг: 724 ВеселоКога и къде се провежда фестивал на българската скара,която явно се различава доста от сръбската.Аз виждам единствената разлика между двете скари в това,че когато майстор пече кифтетата псува на сръбски.
Александър
Рейтинг: 707 НеутралноДо коментар [#4] от "chicago514":
АЗЯвно не си пробвал автентична сръбска скара ( не говоря за ресторантите в София, а на място в Сърбия). Разликата е ОГРОМНА, най-вече във вкуса на скарата - просто там всичко си е натурално и истинско...каймата е прави от месо...а оит там коренно се променя и вкуса на скарата. Отделно , сърбите отдавна са се доказали като най-добрите на балканите в тази област...
johnniewalker
Рейтинг: 724 Неутрално..."сръбска" е колкото въздуха с 21% кислород в него е "монголски"...
Papa was king of the bongo...****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
Рейтинг: 978 ВеселоОт майстора, дето пече кифтета в кръчмата на Валявица (над Сапарева баня) по добър нема!
Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/Ray Of Light
Рейтинг: 652 ВеселоС българско месо - сръбска скара не става
Γαλλα
Рейтинг: 1366 Любопитно"...Програмата на фестивала предвижда още концерти на открито..."
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...Скарата ще е Сръбска, а каква ли ще е музиката...???
chicago514
Рейтинг: 724 ВеселоДо коментар [#5] от "Александър":
И аз си правя каймата от месо.Нищо,ама нищо различно няма между никакви скари по света.Различни са подправките и месата които обичат хората.Това не значи,че има "Сръбска скара".Сигурно има 7 милиарда видове скари кой как си я обича.Почни да си правиш каймата от месо и си я смесвай с каквито си искаш подправки,ще видиш колко доволен ще останеш.Може да си я кръстиш скарата на твое име и никой не може да те осъди,че си откраднал патент.
Ray Of Light
Рейтинг: 652 НеутралноДо коментар [#11] от "chicago514":
Има и голямо значение от къде ти е месото.
Също така и сърбите мелят доста по ситно каймата от нас.
Чърчил
Рейтинг: 766 Неутрално"Преподаватели и ученици ще приготвят най-голямата плескавица в България" по габровски


ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНОТе на палачинката думат плескавица по габровски.
peshkata
Рейтинг: 116 НеутралноБаси много са прости тия хора, какъв фестивал на сръбската скара в България ?!?! Ние българи ли сме или какво ? Защо никой сърбин никога няма да позволи (а и да си помисли да направи) фестивал на българската скара в Ниш например ? Каква е разликата между сръбската и българската скара ? Някой по-нагоре спомена "месото" - това не е разлика в приготовлението а в качеството на продуктите ?!? Защо непрекъснато дигаме панагерик на чуждото ?!?
Александър
Рейтинг: 707 НеутралноДо коментар [#11] от "chicago514":
АЗТук се съгласих донякъде с теб. Аз също си правя скарата само от месо и раликата с това, което ни залива по заведенията е огромна.
Имах нещо друго в предвид - седни на заведение в Сърбия, да опиташ скара и след това седни на заведение в БГ - тогава ще усетиш рализката във вкуса и по-точно ще видиш, че там дори по заведенията скарата се прави от месо. В домашни условия, нещата са съвсем различни.
За подправките, също съм съгласен, но ако месото нищо не може да го замести
Александър
Рейтинг: 707 НеутралноДо коментар [#14] от "peshkata":
АЗЗащото това е факт. Сърбите наистина приготвят нещата с истински и качествени продукти (месо, яйца, мляко и т.н.), за разлика от БГ ( говоря за хранене в заведения, не за домашни условия).
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
Рейтинг: 978 Весело[quote#10:"Γαλλα"]Скарата ще е Сръбска, а каква ли ще е музиката...???[/quote]
Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/Ами представи си, че е някое ноктюрно от Шопен. С кебапчета и бира ... ехаааа.
Γαλλα
Рейтинг: 1366 Любопитно[quote#17:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Ами представи си, че е някое ноктюрно от Шопен. С кебапчета и бира ... ехаааа. [/quote]
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...Ти, па...ноктюрно...дай нещо по-алегро виваче...
InmoInvestments
Рейтинг: 1033 НеутралноAбе направете едно показно на аржентински майстори на печеното месо...По добри от тях няма !
You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Caponechicago514
Рейтинг: 724 НеутралноДо коментар [#15] от "Александър":
Няма значение дали си съгласен с мен или аз с теб.На света има само два вида скара,такава която ти харесва когато е консумираш и такава която не можеш да консумираш.Що се отнася до разликата в скарата в различните заведения няма смисъл да ходиш до Сърбия да направиш разликата.Има различна по вкус скара и в България по различните заведения.
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
Рейтинг: 978 Неутрално[quote#18:"Γαλλα"]Ти, па...ноктюрно...дай нещо по-алегро виваче...[/quote]
Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/Не случайно предлагам ноктюрно. То е полезно за доброто храносмилане.
peshkata
Рейтинг: 116 НеутралноДо коментар [#16] от "Александър":
Така си мислиш защото като си на почивка всичко е по-вкусно
nage
Рейтинг: 225 НеутралноПълна глупост, все едно в Сърбия някога ще направят фест на Българската скара! По-добре да направят фестивал на летния гювеч, той е готина Българска манджа, аман от чуждопоклоничество. А колкото до самата скара - разликата между това, което се прави в Сърбия и нашите буламачи е огромна, защото там не си позволяват да бъркат бълвочи със соя, парчоци хляб и други боклуци. Само като погледна снимката и ми се отщява
В тази връзка един виц - Отишли двама габровци да въртят бизнес със скара на Слънчев бряг - на единия много вървял бизнеса, на другия - хич. Този втория пита колегата си - абе как я правиш, че така да се продава?
-Еми замесвам 50% кайма и 50% други боклуци в сместа, пека и продавам, хората купуват-обяснил първия.
-Аааа, ама ти и кайма слагаш, ясно - прозрял втория.
dedo pepo
Рейтинг: 877 НеутралноЕх,че хубаво!
Живейте си живота!
ogidogi
Рейтинг: 607 ВеселоБарека трябва да е водещ на фестивала с автентична дудук-скара и запазената марка капуткебапче.
gorodetski
Рейтинг: 229 Неутрално[quote#23:"nage"]Пълна глупост, все едно в Сърбия някога ще направят фест на Българската скара![/quote]
И за това дайте да мразим сърбите и да оплюем всичко ново, което се случва в България. А когато има дни на руската култура (за миналата година тези дни са над 130 в цяла България) никой дума не обелва, но когато има нещо ново и то сръбско - айде изплюйте се върху него по възможност няколко пъти.
Промити мозъци....
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1141 ВеселоДо коментар [#19] от "InmoInvestments":
)
И МНОГО АДЕКВАТНО обслужване
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO![quote#19:"InmoInvestments"]Aбе направете едно показно на аржентински майстори на печеното месо...По добри от тях няма ! [/quote]
Съгласен съм: НЯМА!!! Ама скарата не е точно печено месо, нали
Относно аржентинското мръвкарство: Имаше един НЕ ЛОШ ресторант в София: Асадо, в горни Лозенец. СТРАХОТНИ мръвки (от българско качествено месо, знам защото разузнах от грил'мана, и после от доставчика им), СТРАХОТНИ предястия, и СТРАХОТНИ колбаски (част вносни, част местни, част сам'пром
Да не забравя-и СТРАХОТНИ вносни вина (предимно чилийски) на сравними с други низши кръчми цени
ОБАЧЕ...явно ресторантът беше твърде скъп за раята, въпреки че по параметъра " value for money" беше СУПЕР. Е, кефих се там към година и кусур (особено в неделите и понеделниците с тяхния "дийл" за карнивори, докато го затвориха лани